Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑΚΕΛ: Ενθαρρυντικό το πρώτο βήμα - Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των...

ΑΚΕΛ: Ενθαρρυντικό το πρώτο βήμα – Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανέναρξη των συνομιλιών

-

Άντρος Κυπριανού, τονίζοντας ωστόσο ότι οι προοπτικές λύσεις του Κυπριακού θα διαφανούν από τις προτάσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


«Νομίζω ότι το πρώτο βήμα ήταν ενθαρρυντικό με την έννοια ότι δημιουργήθηκε ένα καλό κλίμα, αποφασίστηκαν κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θεωρώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια συγκρατημένη αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τις προοπτικές», ανέφερε ο κ. Κυπριανού, σε δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ για την οικονομία.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ωστόσο πως «αυτά είναι καλά βήματα, βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν οδηγούν από μόνα τους στη λύση του Κυπριακού».

«Εκείνο που θα οδηγήσει σε λύση στο Κυπριακό», πρόσθεσε, «είναι οι θέσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τις δύο πλευρές. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ουσιαστική συζήτηση, να δούμε ποιες θέσεις θα κατατίθενται και τότε θα μπορούμε να δούμε πολύ περισσότερα».

Όπως είπε, «στην παρούσα φάση εκείνο το οποίο θέλουμε να πούμε είναι ότι φαίνεται ότι ξεκινήσαμε καλά, ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε καλύτερα».

«Ως ΑΚΕΛ θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, θα επιχειρήσουμε να συμβάλουμε, διότι θεωρώ ότι είναι πατριωτικό καθήκον των πάντων, εάν και εφόσον υπάρχουν περιθώρια να φτάσουμε σε συμφωνία που θα εντάσσεται στα συμφωνημένα πλαίσια, να το πετύχουμε», είπε.

Ερωτηθείς αν το ΑΚΕΛ θα βοηθήσει στην όλη διαδικασία μέσω των επαφών του κόμματος με τ/κ κόμματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ προγραμματίζει συναντήσεις με τ/κ πολιτικά κόμματα σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε ότι ήδη συστάθηκαν ομάδες με το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και εξήγγειλε συναντήσεις με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα και το κόμμα Ενωμένη Κύπρος.

Διαβάστε Επίσης