Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΟ ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, καλωσορίζει την επανέναρξη των συνομιλιών στο...

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, καλωσορίζει την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό

-

Κυπριακό, καλώντας τους ηγέτες “ν’ αδράξουν αυτή την ευκαιρία για να επιτύχουν απτή πρόοδο στην κατεύθυνση μιας συνολικής διευθέτησης, η οποία ξεκάθαρα θα ωφελήσει και τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους”.


Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του, αναφέρεται πως ο κ. Μπαν επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του “για να υποστηρίξει τους ηγέτες στις προσπάθειές τους για επίτευξη μιας αμοιβαία συμφωνημένης συνολικής διευθέτησης, βασισμένης στην Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και ευθυγραμμισμένης με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ”.

Οπως αναφέρεται στη δήλωση, ο κ. Μπαν “καλωσορίζει την επανέναρξη ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπροιυ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου 2015, υπό τη διευκόλυνση του Ειδικού του Συμβούλου Εσπεν Μπαρθ Έιντε”.

“Με τη δυναμική να συνεχίζεται να οικοδομείται για μία λύση στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού, ο ΓΓ χαιρετίζει τη δέσμευση των ηγετών να προχωρήσουν μπροστά, χωρίς καθυστέρηση, κατά τρόπο εποικοδομητικό και αφοσιωμένο, όπως εκφράστηκε στη διάρκεια του δείπνου που φιλοξένησε ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Έιντε στις 11 Μαΐου 2015”, προστίθεται.

Διαβάστε Επίσης