Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙκανοποιημένη η ΠΟΒΕΚ από την επαναφορά της αργίας της Κυριακής

Ικανοποιημένη η ΠΟΒΕΚ από την επαναφορά της αργίας της Κυριακής

-

Μάιος 2015

Την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και τον Ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, εκφράζει η ΠΟΒΕΚ για τη σταθερή και θετική τους ψήφο στα νομοθετικά ρυθμισμένα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, την επαναφορά της αργίας της Κυριακής, την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο, όπως επίσης και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΒΕΚ αναφέρει ότι τελικά επεκράτησε η φωνή της λογικής, του δικαίου και ενός ισορροπημένου συμβιβασμού, προσθέτοντας ότι “αποτελεί τιμή η στάση των βουλευτών και των κομμάτων που αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές μερίδας μεγαλοεπιχειρηματιών, προστατεύοντας τους θεσμούς της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

“Με βάση το Σύνταγμα ο νόμος που ψήφισε η Βουλή χθες θα πρέπει να υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο και καλούμε να προσυπογράψει. Εμείς οι εμπλεκόμενοι φορείς, Σύνδεσμοι και Οργανώσεις, που αποδεδειγμένα αποτελούμε όχι μόνο την καταπληκτική πλειοψηφία στο χώρο του εμπορίου, αλλά είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους και θα είμαστε δίπλα στα γνήσια συμφέροντα του καταναλωτή και του πολίτη”, σημειώνει.

Καταληκτικά αναφέρει ότι θα ανταποδώσει και θα δικαιώσει με εργατικότητα, με ευελιξία και επιχειρηματικότητα την κοινωνία ολόκληρη, γεγονός που και στο παρελθόν έχει αποδείξει.

Διαβάστε Επίσης