Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕπεισόδια στο δικαστήριο Λεμεσού μετά την αθώωση της συζύγου του δολοφονηθέντος Λούκα...

Επεισόδια στο δικαστήριο Λεμεσού μετά την αθώωση της συζύγου του δολοφονηθέντος Λούκα Κωνσταντίνου

-

: Τετάρτη, 06 Μάιος 2015

Συμπλοκές με μικροτραυματισμούς σημειώθηκαν το μεσημέρι σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου στη Λεμεσό, όταν το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την απόφασή του να απαλλάξει από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, τη σύζυγο του 35χρονου Λούκα Κωνσταντίνου, το απανθρακωμένο πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί εντός του αυτοκινήτου του, τον Απρίλιο του 2013, στο δάσος ευκαλύπτων του Λέιντις Μάιλ.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης το δεύτερο κατηγορούμενο και φερόμενο ως εραστή της 30χρονης συζύγου του θύματος, τον 38χρονο Ονησίφολο Κόλια, επιβάλλοντας ποινή δια βίου φυλάκισης.

Τα αίματα άναψαν για τους συγγενείς του άτυχου Λούκα Κωνσταντίνου, όταν το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως απαλλάσσει τη σύζυγο του από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης, αφού δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του οποιαδήποτε μαρτυρία που να την εμπλέκει στην υπόθεση.

Στο άκουσμα της απόφασης και στην αντίδραση των συγγενών της κατηγορούμενης, οι συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν εναντίον τους, ενώ επιχείρησαν να κτυπήσουν τους κατηγορούμενους και κινήθηκαν προς το μέρος των δικαστών, οι οποίοι πρόλαβαν να αποχωρήσουν. Οι συγγενείς συγκρούστηκαν και με αστυνομικούς που επενέβησαν, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Ασθενοφόρο μετέφερε στο νοσοκομείο και τον πατέρα του 35χρονου, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Με την αποχώρηση των συγγενών από την αίθουσα, το Κακουργιοδικείο επανήλθε για να ανακοινώσει την απόφαση του σε σχέση με το δεύτερο κατηγορούμενο, τον Ονησίφορο Κόλια, τον οποίο απάλλαξε από την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος αλλά βρήκε ένοχο στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, επιβάλλοντας ποινή δια βίου φυλάκισης.

Άδικη χαρακτήρισε με δηλώσεις στα ΜΜΕ την απόφαση του δικαστηρίου ο εξάδελφος του 35χρονου, Αντρέας Δημητρίου, ο οποίος ήταν αυτός που εντόπισε το απανθρακωμένο πτώμα, προσθέτοντας «κατέστρεψαν μια οικογένεια και θα καταστρέψουν και άλλους με την απόφαση που πήραν».

Διαβάστε Επίσης