Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣυνεχίζονται οι δηλώσεις στήριξης Ακιντζί ο οποίος απαντά στα περί διαπραγματευτικής ομάδας

Συνεχίζονται οι δηλώσεις στήριξης Ακιντζί ο οποίος απαντά στα περί διαπραγματευτικής ομάδας

-

Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015

Αλλες τρεις συντεχνίες στα κατεχόμενα ανακοίνωσαν την στήριξή τους στον Μουσταφά Ακιντζί ενόψει του δεύτερου γύρου των “προεδρικών εκλογών” στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η “ένωση γιατρών” και η πρόεδρος, Φιλίζ Μπεσίμ σε γραπτή δήλωση χωρίς να αναφέρει ονόματα, τόνισε ότι είναι χρέος προς τα παιδιά τους να προσέλθουν στις 26 Απριλίου στις κάλπες και να εκλέξουν έναν ηγέτη δημοκρατικό, πραγματικά ανεξάρτητο σε εσωτερικά ζητήματα που να πιστεύει σε λύση και ειρήνη.

Η συνδικαλιστική οργάνωση DEV-İŞ με ανακοίνωσή τους εξέφρασε στήριξη στον Μουσταφά Ακιντζί και κάλεσε τον κόσμο που επιθυμεί ένα αξιοπρεπές μέλλον και ειρήνη στην Κύπρο να ψηφίσει τον κ. Ακιντζί.

Τον Ακιντζί ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει και η συντεχνία των “δημοσίων” υπαλλήλων, Çağ-Sen κάνοντας αναφορά στην αντίθεση της συντεχνίας στο οικονομικό πακέτο Τουρκίας – ψευδοκράτους, στον αγώνα για την διατήρηση του χαρακτήρα της τ/κ κοινότητας και μια ομόσπονδη Κύπρο.

Στο μεταξύ δημοσίευμα στην Βολκάν ότι ο Ιζέτ Ιζτζιάν, πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, που στηρίζει την υποψηφιότητα Ακιντζί, θα είναι στην διαπραγματευτική ομάδα εάν εκλεγεί, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ιζτζιάν ο οποίος διέψευσε το δημοσίευμα και προχωρεί με αγωγή λιβέλου κατά της εφημερίδας.

Χωρίς να αναφέρεται στο όνομα της εφημερίδας, ο κ. Ιζτζιάν σε γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι η ίδια εφημερίδα είχε γράψει παραπλανητικά και λανθασμένα πως υποσχέθηκε στους Ε/κ ότι θα ξηλώσουν την σημαία του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο επειδή ο ίδιος είχε κάνει δήλωση για το θέμα. Επειδή φαίνεται ότι θα χάσουν τις “εκλογές” οι εθνικιστικοί κύκλοι χρησιμοποιούν το τελευταίο τους όπλο που είναι τα ψέμματα και οι συκοφαντίες, τονίζοντας ότι με τον κ. Ακιντζί δεν έχει συζητήσει καθόλου θέμα συμμετοχής του στην διαπραγματευτική ομάδα που θα κάνει εάν εκλεγει.

Εξάλλου και ο Μουσταφά Ακιντζί σε προεκλογική του αφίσα και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στέλνει το μήνυμα ότι μια εφημερίδα που έχει πληρώσει αποζημίωση για τα όσα ψευδώς είχε δημοσιεύσει προηγουμένως, τώρα μεταδίδει λάθος είδηση και για την διαπραγματευτική ομάδα. Προσθέτει δε ότι δεν συζητήθηκε οτιδήποτε γι` αυτό, ούτε ήρθε κάποια πρόταση από τα άτομα που αναφέρονται στο δημοσίευμα και δεν υπάρχει καμία απόφαση.

Αναφέρει τέλος ότι έχει μια ομάδα πάνω από 30 άτομα, ειδικοί στο χώρο τους, με όραμα και είτε από αυτούς, είτε από κάποιους που γνωρίζουν το θέμα, είτε από άτομα από το ΡΤΚ που γνωρίζουν το αντικείμενο, είτε από το υφιστάμενο προσωπικό σε “προεδρικό” και “υπέξ” θα επωφεληθούν για να εμπλουτίσουν την διαπραγματευτική ομάδα

Διαβάστε Επίσης