Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕχουμε περπατήσει σε κοινούς δρόμους, δήλωσε στο ΡΤΚ ο Ακιντζί

Εχουμε περπατήσει σε κοινούς δρόμους, δήλωσε στο ΡΤΚ ο Ακιντζί

-

Απρίλιος 2015

Τον κοινό δρόμο που περπάτησαν κάποτε θυμήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος μετά από την μισάωρη -μόλις- συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρόεδρο, Οζγκάν Γιοργκαντζίογλου και τον γγ, Κουτλάι Ερκ στα γραφεία του κόμματός τους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση σημειώνοντας ότι χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Κουντρέτ Οζερσάι με τον οποίο δεν έχει καθοριστεί ραντεβού αλλά άφησε ανοικτό η συνάντηση να γίνει αύριο μετά την διάσκεψη Τύπου που έχει προγραμματίσει ο κ. Οζερσάι.

Στο παρελθόν, από τον αείμνηστο Οζγκέρ Οζγκιούρ μέχρι τον Νατζί Ταλάτ μοιραστήκαμε μαζί πολλά ιδανικά, κάναμε κοινούς αγώνες, και εδώ είναι η κοινότητα αυτών των ανθρώπων, είπε ο κ. Ακιντζί αναφερόμενος στο ΡΤΚ. “Το λέω ξεκάθαρα, στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας εδώ είναι η ομάδα από την οποία εύχομαι να μπορέσουμε να έχουμε τη μεγαλύτερη στήριξη. Πιστεύω από καρδιάς ότι αυτή η στήριξη θα πραγματοποιηθεί”.

Είπε ότι συζήτησαν το Κυπριακό και πως το δικό τους βάσανο είναι δικό μας, για το πως οι νέες γενιές θα υπάρχουν εδώ στο νησί μέσα σε συνθήκες ειρήνης με την λύση του προβλήματος. Συζήτησαν επίσης πρόσθεσε, για την εκδημοκρατικοποίηση και τα βήματα πολιτικοποίησης κάποιων “θεσμών” και για το ότι ο “πρόεδρος” πρέπει να ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν την κοινωνία και όχι να ανακατεύεται στα εσωτερικά ζητήματα των κομμάτων.

Πρόσθεσε δε ότι απόψε το ΡΤΚ κάνοντας τη δική του συζήτηση θα καταλήξει σε ένα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας. “Εύχομαι αυτή η απόφαση να γεννήσει καλά αποτελέσματα για την κοινωνία και το νησί μας”.

Ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος από την συνάντηση ο Μουσταφά Ακιντζί απάντησε “πολύ”. Δεν θέλει, ανέφερε, να πει οτιδήποτε πριν την απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΡΤΚ αλλά είναι αναμενόμενο, φυσικό να περιμένουν μια θετική απόφαση,μια στήριξη. “Αυτή η προσδοκία νομίζω δεν θα είναι κενή”.

Για τον Όζερσάι είπε ότι σέβεται την απόφασή του να μην κατευθύνει τους ψηφοφόρους του αλλά του ανέφερε χθες στο τηλέφωνο ότι και πάλι θα ήθελε να έχουν μια επαφή κι αυτό θα συμβεί με την πρώτη ευκαιρία. Συνέβαλε και ο Οζερσάι σε αυτή την εκστρατεία και θα ήθελε να επωφεληθεί, είπε, από τις απόψεις του γιατί το θέμα είναι να πάρεις την κοινωνία από ένα σημείο και να μπορείς να την μεταφέρεις σε άλλο, να μοιράζεσαι, να παράγεις κοινά ιδανικά και “αναμφίβολα ο κ. Οζερσάι θα έχει αξιόλογη συμβολή σε αυτό”.

Ερωτηθείς εάν ο κ. Οζερσάι θα είναι στην τ/κ διαπραγματευτική ομάδα, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, “αυτό είναι θέμα πιο μετά. Αλλά υπάρχει μια δήλωση του κ. Οζερσάι ότι από δω και πέρα δεν μπορώ να είμαι διαπραγματευτής. Εάν αυτή ισχύει ακόμη ή όχι είναι δική του απόφαση”. Αλλωστε, είπε, ας περάσει η Κυριακή και βλέπουμε.

Η συμμετοχή που έφθασε στο 62% για τον κ. Ακκιντζί είναι χαμηλή συγκρινόμενη με την συμμετοχή σε προηγούμενες “προεδρικές εκλογές” προσθέτοντας ότι είναι κρίμα που η εμπιστοσύνη προς την πολιτική μειώνεται και πρέπει μέσα στη δική της θεσμική δομή η πολιτική να επουλώσει τις πληγές της.

Εξέφρασε δε την επιθυμία στον δεύτερο γύρο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και κάλεσε τους πολίτες να διαλέξουν βλέποντας το όραμα των δύο υποψηφίων.

Διαβάστε Επίσης