Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣε κανονικούς ρυθμούς η Πάφος μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφτηκε χθες

Σε κανονικούς ρυθμούς η Πάφος μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφτηκε χθες

-

Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2015

Σε κανονικούς ρυθμούς επανήλθε η Πάφος μετά την σεισμική δόνηση που έπληξε χθες την πόλη και επαρχία.

Η χθεσινή σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε αναστάτωση τόσο λόγω της έντασης της όσο και της διάρκειας της . Έντρομοι κάτοικοι βγήκαν από τις κατοικίες τους και τις εργασίες τους για να επιστρέψουν ωστόσο μετά από λίγη ώρα σ’ αυτές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ, καταγράφηκε χθες στις 11:25 από το σεισμολογικό δίκτυο του τμήματος.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο τρία χιλιόμετρα δυτικά της Κισσόνεργας και 8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Πάφου και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα στην Επαρχία της Πάφου.

Μέχρι τις 13:00 σημειώθηκαν χθες 20 μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους.

Από την πρώτη στιγμή σε πλήρη επιφυλακή τέθηκε στην Πάφο η Πολιτική Άμυνα, ιδιαίτερα το Τμήμα Διάσωσης το οποίο είναι το αρμόδιο τμήμα σε περίπτωση κατάρρευσης και αποπαγίδευσης.

Συγκεκριμένα σε ετοιμότητα τέθηκαν και οι σταθμοί της Πολιτικής Άμυνας στην Πάφο και στην ύπαιθρο, ενώ στην Επαρχιακή Διοίκηση έγινε υπό τον Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών .

Σύμφωνα με την Αστυνομία Πάφου πολλές κατοικίες υπέστησαν ρωγμές ενώ σε μια περίπτωση έγινε αναφορά για πτώση πέτρινου τοίχους σε χωράφι επί της οδού Μαρίας Συγκλητικής στην Πάφο.

Η Αστυνομία δέχτηκε επίσης κλήσεις για πτώση αντικειμένων από τα ράφια καταστημάτων και υπεραγορών με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Ωστόσο δεν αναφέρθηκε κανένας μικροτραυματισμός.

Σε επιφυλακή τέθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου η οποία δεν δέχτηκε ωστόσο καμία κλήση για αναφορά ζημιών.

Διαβάστε Επίσης