Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΟργή Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών

Οργή Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών

-

target=”_blank” data-rel=”prettyPhoto” title=”” href=”http://gnomionline.com.cy.www221.your-server.de/images/gnomi/archeioistoselidas/KYPROS/PRAKSIKOPHMA_1974_EPITHESI_RPOEDRIKO.jpg”>

Αισθήματα οργής, πίκρας και αγανάκτησης εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφορικά με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ανέγερση μνημείου από την Κυβέρνηση για τους καταδρομείς, που κατά το πραξικόπημα επιτέθηκαν ενάντια στο Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκονται θαμμένοι στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

“Πρόκειται για πράξη καταδικαστέα από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν τιμώνται από την Πολιτεία και δεν στήνονται μνημεία για αυτούς που κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Δυστυχώς, μόνο η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη προχωρεί να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο αυτούς που έστρεψαν τα όπλα κατά της νομιμότητας και της Δημοκρατίας” αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, που διερωτάται για τη σκοπιμότητα της πράξης.

“Καλούμε την Κυβέρνηση όπως τερματίσει αμέσως αυτή την προκλητική πράξη της και προειδοποιούμε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα μας βρει αντιμέτωπους. Θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να εμποδίσουμε την ανέγερση του μνημείου αυτού” καταλήγει ο Σύνδεσμος.

Διαβάστε Επίσης