Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΑΚΕΛ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΚΛΗΣΙΑ: Τερματίστε πάραυτα την απόπειρα ανέγερσης του «μνημείου...

ΑΚΕΛ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΚΛΗΣΙΑ: Τερματίστε πάραυτα την απόπειρα ανέγερσης του «μνημείου ηρώων» για τους πραξικοπηματίες καταδρομείς

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015

Γ. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ – ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΘΕΝΑΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Το ΑΚΕΛ επανήλθε σήμερα με νέα δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος Γιώργου Λουκαίδη, στην αποκλειστική είδηση της «ΓΝΩΜΗΣ» για το θέμα της ανέγερσης μνημείου ηρώων για τους καταδρομείς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση τους στο Προεδρικό Μέγαρο, την ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος, στόχος της οποίας ήταν η δολοφονία και η πραξικοπηματική ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.

«Έγκυρη πληροφόρηση που έχουμε λάβει και η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης», αναφέρει ο Γ. Λουκαίδης, επιβεβαιώνει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες (σημ.σύνταξης, δημοσιεύονται στην τελευταία έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ), ότι «όχι μόνο υπάρχει απόφαση για ανέγερση μνημείου ηρώων, αλλά ότι αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο των προσφορών ανέγερσης του, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης».

«Επαναλαμβάνουμε, προσθέτει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ότι αυτή η ενέργεια προκαλεί με βάναυσο τρόπο τα δημοκρατικά αισθήματα της τεράστιας πλειοψηφίας του κυπριακού λαού. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, όπου πρόσωπα που αποδεδειγμένα συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε εγκληματικές, αντισυνταγματικές, πραξικοπηματικές ενέργειες, να έχει επιχειρηθεί ηρωοποίηση τους. Οι ηρωικές πράξεις, σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι εκείνες οι πράξεις οι οποίες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για μια κοινωνία.

»Αυτό είναι τελικά που επιδιώκουν οι εμπνευστές και οι συναυτουργοί αυτής της καταδικαστέας ενέργειας;

»Να ακολουθήσουν οι νεότερες γενιές το παράδειγμα των καταδρομέων και να στρέψουν τα όπλα κατά της δημοκρατίας και κατά της πατρίδας τους;

Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία της εκκλησίας να ξεκαθαρίσουν κατά πόσο αποδέχονται και στηρίζουν αυτή την προκλητικότατη πράξη. Πράξη, η οποία προσβάλλει τη μνήμη των πραγματικών ηρώων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη πατρίδα και τη δημοκρατία και επιχειρεί την παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας για γεγονότα από τα όποια ακόμη υποφέρει ο λαός μας.

»Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να τερματίσουν πάραυτα την απόπειρα ανέγερσης του μνημείου, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν ακεραία την ευθύνη για την αναζωπύρωση του διχασμού του λαού μας, με όλες τις αρνητικές παρενέργειες που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Αν όχι, τότε θα βρουν το ΑΚΕΛ σθεναρά απέναντι τους, το οποίο θα αξιοποιήσει κάθε προσφερόμενο νόμιμο μέσο έχει στη διάθεση του για να εμποδίσει την ανέγερση του μνημείου».

Διαβάστε Επίσης