Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜαζική παρουσία του κόσμου στο φιλικό Κύπρου - Ελλάδας (2004)

Μαζική παρουσία του κόσμου στο φιλικό Κύπρου – Ελλάδας (2004)

-

2015

Στην παρουσία 6000 περίπου θεατών, οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου του 2004 αγωνίστηκαν στο ΓΣΠ σε φιλανθρωπικό αγώνα, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στους “Γιατρούς του Κόσμου”.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 και οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν τότε την Εθνική Κύπρου μπήκαν στο γήπεδο και αγωνίστηκαν για ιερό σκοπό, κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Για την ιστορία, η Ελλάδα νίκησε με 6-1. 1-1 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου με τέρμα των Χαριστέα και Μιχάλη Κωνσταντίνου ενώ στο δεύτερο ημίχρονο σκόραραν για την Ελλάδα ο Λάκης, ο Καφές, ο Καραγκούνης και δύο φορές ο Γιαννακόπουλος.

Ο αγώνας έγινε με πρωτοβουλία του τότε αρχηγού της Ελλάδας και Ευρωβουλευτή σήμερα Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Στροβόλου και χορηγός η Ελληνική Τράπεζα, με τη συνεργασία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκαν οι Mπασινάς, Νικοπολίδης, Γκούμας, Δέλλας, Νταμπίζας, Σεϊταρίδης, Καραγκούνη, Καψής, Γιαννακόπουλος, Φύσσας, Χαλκιάς, Βενετίδης, Χαριστέας, Ζαγοράκης, Λάκης, Κατεργιαννάκης, Καφές και Βρύζας .

Με την Κύπρο αγωνίστηκαν οι Νίκος Παναγιώτου, Μορφής, Λάμπρου, Ελευθερίου, Καϊάφας, Σατσιάς, Θεοδότου, Μάριος Ηλία, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Οκκάς, Γιασεμάκης, Μάριος Νεοφύτου, Οκκαρίδης, Χρύσης Μιχαήλ, Δασκαλάκης, Νικόλας Γεωργίου, Μάριος Χριστοδούλου, Εγκωμίτης, Λουκάς Λουκά, Κονναφής και Αριστοκλέους.
Στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδος ήταν ο Otto Rehhagel και προπονητής της Εθνικής Κύπρου 2004 ήταν ο Πάμπος Χριστοδούλου.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κώστας Καπιτανής με βοηθούς τους Φρίξο Πέτρου και Ανδρέα Ξάνθου και τέταρτο διαιτητή τον Παναγιώτη Γερασίμου.

Διαβάστε Επίσης