Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΔραστικά μέτρα κατά των κυκλωμάτων εμπορίας προσώπων εισηγείται η ΠΕΟ

Δραστικά μέτρα κατά των κυκλωμάτων εμπορίας προσώπων εισηγείται η ΠΕΟ

-

εντόπισε η Αστυνομία και προέβη μάλιστα και σε συλλήψεις, και απαιτεί την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον παραδειγματικό χειρισμό της έτσι που να αποτρέπεται η επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

Ταυτόχρονα, απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές τη στήριξη των ανθρώπων αυτών που έπεσαν θύματα εμπορίας και όχι τη θυματοποίηση τους για δεύτερη φορά, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Προστίθεται ότι “το φαινόμενο της άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τη μιζέρια και τη φτώχεια πέφτουν θύματα επιτήδειων, που θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, δεν είναι καινούργιο στην Κύπρο”.

Η ΠΕΟ στην ανακοίνωσή της “τονίζει για ακόμη μια φορά την άμεση ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων που να αποτρέπουν τη δημιουργία κυκλωμάτων “σύγχρονων σκλαβοπάζαρων”, όπως:

• Αυστηρότερο έλεγχο των Ιδιωτικών Γραφείων Εξευρέσεως Εργασίας

• Συχνοί έλεγχοι των χώρων διαβίωσης, συνθηκών και όρων απασχόλησης των μεταναστών εργαζομένων ιδιαίτερα στους τομείς εκείνους όπου διαπιστώνονται περισσότερα κρούσματα. εκμετάλλευσης όπως της οικιακής εργασίας και της γεωργοκτηνοτροφίας.

• Παραδειγματική τιμωρία εργοδοτών που προσφέρουν αδήλωτη εργασία.

• Εκσυγχρονισμός της Στρατηγικής Απασχόλησης Ξένου Εργατικού Δυναμικού.

Τέλος, η ΠΕΟ, “καλεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να θέσει προς συζήτηση με τους Κοινωνικούς Εταίρους τα πιο πάνω θέματα με σκοπό την προστασία των εργαζομένων”.

Διαβάστε Επίσης