Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΗ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων φθάνει το Σάββατο στην Κύπρο για...

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων φθάνει το Σάββατο στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη

-

: Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015

Φθάνει αργά το βράδυ του Σαββάτου για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί την πρώτη επίσημη της κ. Κωνσταντοπούλου εκτός Ελλάδας. Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα συνοδεύεται από το Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου Ανδρέα Γκουγκουλή και τον Επιστημονικό της Συνεργάτη Αδάμο Ζαχαριάδη.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η κ. Κωνσταντοπούλου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και θα έχει χωριστή συνάντηση τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Λ. Ομήρου, ο οποίος θα παραθέσει επίσης επίσημο δείπνο προς τιμή της.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τους Αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Θα επισκεφθεί δε τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην Λευκωσία, συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Ελένη Λουκαϊδου.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα υποδεχθεί, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Κοσμήτορας του Σώματος, βουλευτής Σοφοκλής Φυττής.

Διαβάστε Επίσης