Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΤι είναι αυτό που θέλει να κρύψει το Ισραήλ από το ευρωπαϊκό...

Τι είναι αυτό που θέλει να κρύψει το Ισραήλ από το ευρωπαϊκό κοινό

-

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015

Δήλωση της Aντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο σχετικά με την επίσκεψη στην Παλαιστίνη:

Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν την πρόσβαση στη Γάζα σε μια ομάδα εργασίας από την Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο. Καμία δικαιολογία δεν δόθηκε για να εξηγήσει την άρνηση. Η επίσημη αντιπροσωπεία του ΕΚ έφθασε χθες στην Ιερουσαλήμ και επρόκειτο να επισκεφθεί τη Γάζα σήμερα. Καθώς η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας στους Παλαιστινίους, σκοπός της αντιπροσωπείας ήταν η εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής μετά τον πόλεμο του 2014, προσδιορίζοντας τους τομείς απόλυτης ανάγκης στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και η οργάνωση συναντήσεων με ανθρώπους που επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ανθρωπιστική κρίση .

Η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Μαρτίνα Άντερσον (μέλος της GUE/NGL από την Ιρλανδία), δήλωσε τα εξής: «Η επίσκεψη είχε στόχο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν έχουν ξεχαστεί, ωστόσο, φαίνεται πως το να απαγορεύεται σε αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εισέλθουν στη Γάζα έχει γίνει κυρίαρχη τάση, έχει γίνει μόδα. Τι είναι αυτό που το Ισραήλ θέλει να κρύψει από το ευρωπαϊκό κοινό; Η στάση τους είναι εντελώς απαράδεκτη.”

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τέσσερα μέλη, την Μαρτίνα Άντερσον (επικεφαλής της αντιπροσωπείας), τον Νεοκλή Συλικιώτη (μέλος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE/NGL, από την Κύπρο), την Margrete Auken (μέλος της ομάδας των Πρασίνων Greens /EFA , από την Δανία), και τον Edouard Martin (από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών S&D, από την Γαλλία). Τα μέλη ενημέρωσαν τις αντίστοιχες διπλωματικές τους αντιπροσωπείες ώστε να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ισραήλ.

Διαβάστε Επίσης