Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣτα άκρα η αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Στα άκρα η αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

-

Μάρτιος 2015

Σε αναστολή των σχέσεων με το σύνδεσμο διαιτητών προχώρησε σήμερα η τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καθώς ο σάλος στα κατεχόμενα συνεχίζεται για τρίτη ημέρα μετά την εκδήλωση πρόθεσης από την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να ανοίξει γραφείο στα κατεχόμενα και την αποστολή σχετικής επιστολής στη ΦΙΦΑ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, εκτιμάται ότι η ανακοίνωση αυτή είναι απότοκο της στήριξης των Τ/κ διαιτητών στην πρόταση της Τουρκικής Ομοσπονδίας στην οποία σφόδρα αντιτίθεται η τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ο πρόεδρός της, Χασάν Σέρτογλου.

Στο μεταξύ, ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός” αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς, η δήλωση συγνώμης του οποίου, εκ μέρους του “τ/κ λαού” στο “λαό της Ανατολίας” για τις έντονες αντιδράσεις στο παράρτημα της Τουρκικής Ομοσπονδίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διάσταση με τον εταίρο στην “κυβέρνηση” “πρωθυπουργό” Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, επέστρεψε χθες βράδυ στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Τύμπου, ο κ. Ντενκτάς υποστήριξε ότι η λύση αυτή είναι απάντηση στο αίτημα των αθλητικών σωματείων στο ζήτημα των μεταγραφών των Τ/κ ποδοσφαιριστών σε τουρκικές ομάδες χωρίς αντίτιμο. Μίλησε για διαστρέβλωση των γεγονότων και είπε πως ανέμενε από την τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να ευχαριστήσει την Τουρκική Ομοσπονδία. “Η πρόταση ήρθε από εδώ και περίμενα ότι ο πρόεδρος της τ/κ Ομοσπονδίας θα ευχαριστούσε την Τουρκική Ομοσπονδία που έσπευσε να ικανοποιήσει αυτή την πρόταση”.

Ο αντιπρόσωπος της Τουρκικής Ομοσπονδίας στο ψευδοκράτος, εξήγησε, θα παρέχει πληροφόρηση στο θέμα της έκδοσης άδειας (μεταγραφής των Τ/κ ποδοσφαιριστών σε τουρκικές ομάδες) στην τουρκική Ομοσπονδία στην Άγκυρα ώστε τα τ/κ σωματεία να πάψουν να είναι όμηροι (να μην λαμβάνουν αντίτιμο μεταγραφών). Υπενθύμισε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας στα κατεχόμενα και σε σύσκεψη στο “προεδρικό” είχε τεθεί το ζήτημα της έκδοσης άδειας μεταγραφής Τ/κ ποδοσφαιριστών σε ομάδες του ερασιτεχνικού περιφερειακού πρωταθλήματος στην Τουρκία, με βάση τους κανόνες της ΦΙΦΑ και είχαν αναλάβει τη μελέτη για λύση του ζητήματος. Αυτό έγινε από αρμόδιους των δύο υπουργείων, είπε, και κατέληξαν σε ένα πακέτο που αξιολόγησε αργότερα η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και προέβη στο αίτημα προς την ΦΙΦΑ για άνοιγμα γραφείου στα κατεχόμενα.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς μίλησε για κόμπλεξ το οποίο προκαλεί αυτού του είδους τις αντιδράσεις και δεν μπορεί να το καταλάβει. “Τους προτείνω να απελευθερωθούν άμεσα από αυτό το κόμπλεξ” είπε ζητώντας από όλους να κρατήσουν ένα επίπεδο σε αυτή την αντιπαράθεση σε ένα θέμα που δεν κατάλαβαν ή που κατάλαβαν λάθος, όπως ανέφερε.

Εξέφρασε δε την αντίθεσή του σε όσους μιλούν για ένταξη της τ/κ Ομοσπονδίας στην ΚΟΠ διερωτώμενος εάν το να ανοίξει στα κατεχόμενα γραφείο η Τουρκική Ομοσπονδία θεωρείται από κάποιους ότι η Τουρκία δεν υπολογίζει τους Τ/κ ενώ το να ενταχθούν στην ΚΟΠ δεν θεωρείται ότι δεν υπάρχει “χώρα”, δηλαδή το ψευδοκράτος δεν υπάρχει. Διερωτήθηκε επίσης εάν οι ε/κ ομάδες, σε περίπτωση συμφωνίας με την ΚΟΠ, θα πάνε στις περιοχές που αποκαλούν υπό κατοχή – όπως είπε – να παίξουν με τις τ/κ ομάδες. “Εγώ θέλω γραπτή διαβεβαίωση γι` αυτό”.

Ζήτησε επίσης γραπτή απάντηση για το αν ποδοσφαιριστές που ο ένας τους γονιός είναι εκ Τουρκίας ή και οι δυο, έχουν άδεια να παίζουν σε τ/κ ομάδες, θα μπορούν να περνούν στο “νότο” και να παίζουν σε αγώνες.

“Αυτοί που έκαναν καθήκον τους να επιτίθενται στην Τουρκία πρέπει να σκεφτούν μια ακόμη φορά τι κάνουν. Εγώ θα αγωνιστώ ενάντια σε αυτό μέχρι τέλους. Λόγω αυτών των συμπεριφορών και των δηλώσεων θα συνεχίσω να λέω κάθε μέρα κάθε λεπτό συγνώμη στο λαό της Ανατολίας”. Γιατί, πρόσθεσε, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εχθροί των Τ/κ. “Στην ιστορία μας δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τι γινόμαστε ας σκεφτούμε”.

Το θέμα συζητήθηκε και στη “βουλή” με τον “βουλευτή” του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Σουνάτ Ατούν και τον “πρωθυπουργό” Οζκάν Γιοργκαντζίογλου να διαξιφίζονται για το αν είναι σωστό ή όχι το άνοιγμα γραφείου στα κατεχόμενα. Ο κ. Γιοργκαντζίογλου για ακόμη μια φορά είπε ότι δεν θεωρεί σωστό ένα τέτοιο βήμα χωρίς η Τουρκική Ομοσπονδία να συναντηθεί ή να συνομιλήσει με την τ/κ Ομοσπονδία. Δεν συμμερίζεται την άποψη ότι πρέπει να αποδέχονται οποιαδήποτε σχέση με την Τουρκία, ανέφερε διερωτώμενος εάν για το περιεχόμενο της επιστολής της Τουρκικής Ομοσπονδίας στην ΦΙΦΑ είναι ενήμερο το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε Επίσης