Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟ Σερντάρ Ντενκτάς απειλεί την 'τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου'

Ο Σερντάρ Ντενκτάς απειλεί την ‘τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου’

-

Την `Τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου` απείλησε από την Άγκυρα ο `υπουργός αθλητισμού και τουρισμού` Σερντάρ Ντενκτάς ότι αν γίνει μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) τότε θα διακόψουν κάθε σχέση μαζί τους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη μια τέτοια κατάσταση.

Σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό πρακτορείο ΙHA, ο Σερντάρ Ντεντκάς είπε ότι `για να φτάσει αυτό το κράτος σε αυτό το σημείο τους πήρε μια ζωή”. “Αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε μέχρι τέλους. Αν λένε σώνει και καλά εγώ θα πάω στην ΚΟΠ, παρακαλώ ας πάνε αλλά με εμάς οι σχέσεις μας θα τελειώσουν. Το λέω τόσο ξεκάθαρα, εγώ δεν το δέχομαι ποτέ”, είπε ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι κατά τις επαφές του που είχε με τις ποδοσφαιρικές ομάδες τις προειδοποίησε λέγοντάς τους: “Μην είστε αφελείς”. Υποστήριξε ότι ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν πρέπει να προσπαθούν να βρουν λύσεις πέραν αυτού του πλαισίου. Πρόσθεσε πως ακόμη και αν αφήσουν στην άκρη το Κυπριακό, λήφθηκαν μια σειρά από πρωτοβουλίες με την `αφελή σκέψη` ότι η ΚΟΠ κινείται σαν να μην έχει σχέση με την Ε/κ διοίκηση. “Τους προειδοποίησα και τους εξήγησα να μην είναι αφελείς σε αυτό το θέμα.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς χαρακτήρισε θαυμάσιο το βήμα της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να ζητήσει από την FIFA άνοιγμα αντιπροσωπείας στα κατεχόμενα. “Αυτή η αντιπροσωπεία θα οργανώσει τα ζητήματα μεταγραφών, οι μετεγγραφές δεν θα γίνονται χωρίς έγκριση και θα υπάρξει μια τάξη. Χωρίς να παραβιάζονται οι κανονισμοί της FIFA, χωρίς να βλάπτεται η `Τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου`, χωρίς να βλάπτεται η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, χωρίς να βλάπτονται οι σχέσεις και οι πολιτικές σχέσεις, αυτή θα είναι μια λύση. Γι αυτό το λόγο λέω ότι είναι θαυμάσιο και δεν το περίμενα”, είπε ο Σερτνάρ Ντενκτάς προσθέτοντας ωστόσο ότι βλέπει τις αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Διερωτήθηκε επίσης ποιος είναι ο λόγος που η ΚΟΠ εναντιώνεται σε αυτό το βήμα που έκανε η Τουρκία.

«Η `Τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου` μας έδωσε διορία 45 μέρες. Ή λύστε αυτό το θέμα ή θα πάμε στην ΚΟΠ μας είπαν. Πριν έρθω εδώ το δήλωσα πολύ ξεκάθαρα, αν δεν βρεθεί λύση δεν θα κάνω καμιά δήλωση και δεν κινούμε υπό απειλές. Περιμένω από τις ποδοσφαιρικές ομάδες να δουν ότι ο δρόμος που ακολουθούν είναι λανθασμένος. Οι πατεράδες και οι παππούδες των ποδοσφαιρικών ομάδων ήταν άνθρωποι που έδωσαν αγώνες για να φτάσει αυτή η χώρα εδώ που έφτασε. Δεν έχουν δικαίωμα να εκμηδενίσουν αυτό τον αγώνα. Θέλω να θυμίσω αυτό», πρόσθεσε ο κ. Ντενκτάς.

Εξέφρασε παράλληλα ετοιμότητα να συνεργαστεί με την `τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου` στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού.

Διαβάστε Επίσης