Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΚαταδικάζει η 'κυβέρνηση' στα κατεχόμενα την πρόθεση λειτουργίας παραρτήματος από την ΤΟΠ

Καταδικάζει η ‘κυβέρνηση’ στα κατεχόμενα την πρόθεση λειτουργίας παραρτήματος από την ΤΟΠ

-

Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015

Και η “κυβέρνηση” εναντίον της πρόθεσης της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την λειτουργία παραρτήματος στα κατεχόμενα, όπως έχει αιτηθεί στη ΦΙΦΑ, παρά τη δήλωση του “αναπληρωτή πρωθυπουργού” και “υπουργού” αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς για “ένα καταπληκτικό βήμα”.

Δεν είναι εφικτό να γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή, δήλωσε σήμερα ο “πρωθυπουργός”, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου πριν από τη συνεδρία του “υπουργικού συμβουλίου”. Δεν δόθηκε καμία σημασία στην τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και το τ/κ ποδόσφαιρο, είπε, κάνοντας λόγο για αγώνα του τ/κ “λαού” για κοινοτικά οφέλη και όχι ατομικά και για να γίνει μέρος της διεθνούς κοινότητας με τη λύση του Κυπριακού.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Γιοργκαντζίογλου δεν βρήκε – όπως είπε – σωστή τη στάση του Σερντάρ Ντενκτάς στο θέμα, το οποίο θα συζητήσουν μόλις εκείνος επιστρέψει από την Άγκυρα. Υπάρχουν θεσμοί, συνέχισε, όπως η τ/κ Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η ομοσπονδία αθλητισμού, η ποδηλατική ομοσπονδία, για τις οποίες πρέπει να κάνουμε αγώνα για να έχουν αυτό το δικαίωμα (της ύπαρξης). “Εάν δεν γίνεται αυτό τότε νομίζω πως δεν μπορούμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Η πρόταση της Τουρκικής Ομοσπονδίας για λειτουργία παραρτήματος στα κατεχόμενα δεν ανταποκρίνεται στις δικές τους προσδοκίες, ανέφερε ο “πρωθυπουργός”. “Μακάρι να συζητείτο αυτό το θέμα μαζί μας, να συνομιλούσαν με την τ/κ Ομοσπονδία, να γινόταν πριν μια συνάντηση στην τ/κ Ομοσπονδία. Εάν θεωρούνται οι οργανισμοί μας ότι δεν υπάρχουν, δεν είναι εφικτό να δεχθούμε εμείς μια πρόταση λύση”.

Εξάλλου, είπε, η ε/κ πλευρά ισχυρίζεται ότι το ψευδοκράτος είναι “υποενότητα” της Τουρκίας. “Αυτό δεν είναι ένα βήμα που το ενισχύει αυτό;”. Η ΦΙΦΑ, συνέχισε, συνομίλησε με την ΚΟΠ Και την τ/κ Ομοσπονδία και την αναγνώρισε στην πράξη, όπως υποστήριξε. Τουλάχιστον, είπε, η Τουρκική Ομοσπονδία θα έπρεπε να έπραττε αυτό που έκανε και η ΦΙΦΑ.

Σε νέες δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ, ο πρόεδρος της τ/κ Ομοσπονδίας, Χασάν Σέρτογλου είπε ότι δεν συμπίπτουν οι δηλώσεις του Σερντάρ Ντενκτάς και της Τουρκικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν έστειλε επιστολή στη ΦΙΦΑ για το “τι μπορούμε να κάνουμε για τους Τ/κ”. Τόνισε δε ότι για την οργάνωση του ποδοσφαίρου στο ψευδοκράτος η μόνη αρμόδια είναι η τ/κ Ομοσπονδία ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε χωρίς την άδειά της. “Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κ. Σερντάρ. Καταδίκασε τις δικές μας δηλώσεις και εγώ καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τις δικές του”. Εξέφρασε δε την ετοιμότητα να συνεργαστούν με την Τουρκική Ομοσπονδία σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. “Εάν δεν μας υπολογίζουν δεν θα πάμε πουθενά. Εάν αυτό το δέχεται ο Σερντάρ, εμείς όχι”.

Σχολιάζοντας το θέμα ο υποψήφιος “πρόεδρος” Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε την πρόταση της Τουρκικής Ομοσπονδίας απαράδεκτη, λέγοντας ότι στόχος είναι η τ/κ νεολαία να αγωνίζεται διεθνώς και να γίνει μέρος της διεθνούς κοινότητας, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και τα άλλα αθλήματα. Οι Ε/κ, είπε, πηγαίνουν στην Τουρκία και διαγωνίζονται και οι Τ/κ απλά το βλέπουν αυτό, λέγοντας πως αυτό είναι απαράδεκτο. Υπενθύμισε ότι ΚΟΠ και τ/κ Ομοσπονδία συνομιλούν για την εξεύρεση μιας φόρμουλας όσον αφορά το ποδόσφαιρο στην Κύπρο και θα την καλωσορίσει, είπε, εάν είναι ισορροπημένη και ένα ενδιάμεσο βήμα για μια λύση ομοσπονδιακή.

Διαβάστε Επίσης