Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΑνησυχίες οργανωμένων γονέων για πιθανή μετακίνηση Τεχνικών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας στο Συγκοινωνιών

Ανησυχίες οργανωμένων γονέων για πιθανή μετακίνηση Τεχνικών Υπηρεσιών Υπ. Παιδείας στο Συγκοινωνιών

-

Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015

Δυσαρέσκεια και ανησυχία για πιθανή μετακίνηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εκφράζει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή της η οποία κοινοποιείται και προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, αλλά και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιο Τάσου, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αναδιάρθρωση τόσο της Δημόσιας Υπηρεσίας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνει όμως πως σε καμία περίπτωση μια τέτοια προσπάθεια δεν πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε υφιστάμενα τμήματα, τα οποία λειτουργούν εποικοδομητικά και ωφέλιμα και εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συσταθεί.

Υποδεικνύει ότι το Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών με την άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, τις Σχολικές Εφορείες, τις Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων, και τις σχολικές μονάδες αποδεδειγμένα επιλύει προβλήματα άμεσα, ειδικότερα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών. «Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ανταπόκριση είναι άμεση, δίνοντας τις περισσότερες φορές πρακτικές και εύκολα υλοποιήσιμες λύσεις. Παράλληλα, με το σωστό προγραμματισμό που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουμε ότι, παρά και την οικονομική κρίση, προχωρούν βελτιωτικά έργα και καλύπτονται άμεσα ανάγκες», προσθέτει.

«Θα ήταν παράληψή μας, να μην αναφέρουμε ότι τόσο Λειτουργοί του Τμήματος όσο και ο Αναπλ. Προϊστάμενος έχουν ανταποκριθεί άμεσα αρκετές φορές σε μη εργάσιμο χρόνο με γνώμονα πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ασφάλεια των παιδιών μας», συμπληρώνει.

Υποδεικνύει ακόμη ότι πιθανή μετακίνηση του συγκεκριμένου Τμήματος θα προκαλεί καθυστέρηση στην επίλυση προβλημάτων λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθούνται για διευθέτηση των θεμάτων και προβλημάτων που θα προκύπτουν, διότι θα εμπλέκονται δύο Υπουργεία.

«Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε το εν λόγω θέμα. Θεωρούμε ότι τόσο το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ σημαντική και συμβάλει θετικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και διασφαλίζει τη φοίτηση των παιδιών μας μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό χώρο,» καταλήγει στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο η Συνομοσπονδία.

Διαβάστε Επίσης