Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣυλλήψεις στην Πάφο που η Αστυνομία εκτιμά ότι συνδέονται με τρομοκρατικές ισλαμικές...

Συλλήψεις στην Πάφο που η Αστυνομία εκτιμά ότι συνδέονται με τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις

-

Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2015

Υπόθεση διάπραξης πλημμελήματος, παράνομης εισόδου και φόρτωσης εμπορευμάτων σε πλοίο από τόπο που δεν έχει εγκριθεί από το Διευθυντή Τελωνείων εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου. Η Αστυνομία για την συγκεκριμένη υπόθεση προχώρησε σε σύλληψη δύο προσώπων στις 18:30 περίπου στην Πάφο.

Πρόκειται για 39χρονο και 46χρονο από την Συρία μόνιμους κατοίκους Κύπρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για την σύλληψη τους στήθηκε επιχείρηση από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, του ΟΠΕ Πάφου του Αρχηγείου και της ΜΑΑΔ, ύστερα από πληροφορία ότι τα δύο πρόσωπα πιθανόν να συνδέονται με τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις στη Συρία.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα δύο πρόσωπα να συγκέντρωναν χρήματα προς ενίσχυση ισλαμικών οργανώσεων στη Συρία.

Η Αστυνομία εκτιμά επίσης πως τόσο ο 39χρονος όσο και ο 46χρονος εξήγαγαν μέσω των κατεχόμενων λιμανιών διπλοκάμπινα οχήματα για να χρησιμοποιηθούν από τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Αστυνομία συνέλλεξε διάφορα τεκμήρια για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 46χρονος ανακρινόμενος ανέφερε πως εξήγαγε 5 διπλοκάμπινα οχήματα εκ των οποίων το ένα ήταν για λογαριασμό του 39χρονου μέσω του λιμανιού της Κερύνειας .

Ανακρινόμενος ο 39χρονος παραδέχτηκε επίσης ότι εξήγαγε διπλοκάμπινα οχήματα μέσω των κατεχομένων και συγκεκριμένα από το λιμάνι της Κερύνειας.

Τα δύο πρόσωπα δεν παραδέχονται ωστόσο ότι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με οποιαδήποτε τρομοκρατικές οργανώσεις .

Διαβάστε Επίσης