Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΝα είμαστε χιλιάδες για ν’ ακουστεί η φωνή μας - Toυ Λοϊζου...

Να είμαστε χιλιάδες για ν’ ακουστεί η φωνή μας – Toυ Λοϊζου Κυριακίδη

-

Σάββατο, 07 Μάρτιος 2015

Η εφαρμογή του μνημονίου εδώ και 2 χρόνια, έχει φέρει καταστροφικές συνέπειες στην παιδεία και τους μαθητές. Τι να πρωτοθυμηθουμε: τη σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού με σχολικά έξοδα, την ίδια ώρα που μειώνονται οι μισθοί και η ανεργία αυξάνεται; Την επιβολή κομίστρων στις σχολικές διαδρομές με τα λεωφορεία; Το κλείσιμο – συγχωνεύσεις σχολείων; Την αύξηση των απόρων μαθητών και της παραπαιδείας και τόσα άλλα;

Τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με την Τρόϊκα, οδηγούν στη δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων. Αυτών που έχουν λεφτά και μπορούν να ανταποκριθούν στα τόσα έξοδα. Και αυτών που δεν έχουν λεφτά και απειλείται το δικαίωμα τους στη μόρφωση και το μέλλον τους, οι οποίοι είναι και η συντριπιτική πλειοψηφία των μαθητών.

Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να βλέπει που έχουν οδηγήσει τα μέτρα λιτότητας την παιδεία σε Ελλάδα και Ισπανία, που έχουν οδηγήσει χιλιάδες μαθητές στην Κύπρο και να συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Ως ΠΣΕΜ έχουμε καταθέσει από το Νοέμβριο του 2014 συγκεκριμένες προτάσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαθητών. Σήμερα έχουμε 26 Φεβρουαρίου 2015 και τίποτα δεν έχει γίνει για τα ζητήματα αυτά… Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν απειλές για απουσίες, επιστολές στη Νομική Υπηρεσία, αλαζονεία και εμπαιγμός.

Στις 4 του Μάρτη θα έχει συνεδρία στην Κύπρο το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή αυτοί που μαζί με την κυβέρνηση μας αποφασίζουν τις πολιτικές αυτές που μας εξαθλιώνουν και καταστρέφουν την Παιδεία. Μαζί αποφάσισαν για τα κόμιστρα στα λεωφορεία, μαζί για το κλείσιμο σχολείων, μαζί παίρνουν μέτρα που αυξάνουν τους άπορους μαθητές, μαζί μειώνουν το εισόδημα της οικογένειας μας.

Η πλατφόρμα 20+ Οργανώσεων «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», η οποία έκανε και τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 14/12/2013 με πάνω από 10 χιλιάδες κόσμο, στην οποία συμμετέχει και η ΠΣΕΜ, αλλά και οι καθηγητές (ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ) και οι γονείς μας, διοργανώνει εκείνη τη μέρα νέα μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην Τρόϊκα και τις πολιτικές λιτότητας.

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί! Να φωνάξουμε ενάντια στο μνημόνιο και τα προβλήματα που μας δημιουργεί και ν’ ακουστεί η φωνή των μαθητών. Η φωνή των νέων που δεν αντέχει άλλες περικοπές, άλλα μνημόνια και άλλη εξαθλίωση.

ΟΛΟΙ μαζί την Τετάρτη, 4/03, η ώρα 17:00, στο Συνεδριακό κέντρο στη Λευκωσία. Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση και πορεία η ώρα 16:00 από τη Δημοσιογραφική Εστία. Θα υπάρχουν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία από όλες τις πόλεις.

Λοΐζος Κυριακίδης

Πρόεδρος ΠΣΕΜ

Διαβάστε Επίσης