Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Αναστασιάδης – ΔΗΣΥ προστατεύουν του μεγαλο-οφειλέτες και καίνε τους μικρο-οφειλέτες!

ΑΚΕΛ: Αναστασιάδης – ΔΗΣΥ προστατεύουν του μεγαλο-οφειλέτες και καίνε τους μικρο-οφειλέτες!

-

Φεβρουάριος 2015

Ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ είναι που προστατεύουν και στηρίζουν τους μεγαλο-οφειλέτες, τονίζει το ΑΚΕΛ με αφορμή χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κρίνοντας προφανώς εξ´ ιδίων τα αλλότρια, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δήθεν προστατεύει τους μεγάλο-οφειλέτες.

Αναφέρει σχετικά σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης:

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστούν τεράστια πρόκληση, αφού ο κ. Αναστασιάδης, ηθελημένα ή μη, παρουσιάζεται να προσπερνά την αλήθεια και τα ίδια τα γεγονότα.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ είναι που σταθερά προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες. Είναι η αναφορά από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας των νομών που ψήφισε η Βουλή για τη δημιουργία διχτύου προστασίας για τους μικροοφειλέτες, που δεν επέτρεψε την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις.

Πρόσθετα, οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη τον νομό για τις εκποιήσεις για να στραφούν κατά των μεγάλο οφειλετών. Ανάμεσα σε άλλα, η ρήτρα κυμαινόμενης επιβάρυνσης προσφέρει ήδη ισχυρά εργαλεία στις τράπεζες, που τους επέτρεπε εξ´ υπαρχής να αναλάβουν ακόμη και τη διαχείριση των επιχειρηματικών ομίλων που χρωστούν πολλά δισεκατομμύρια.

Καταληχτικά, επαναλαμβάνουμε αυτό για το οποίο προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τους κυβερνώντες. Το ΑΚΕΛ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την ουσιαστική προστασία των μικροοφειλετών, θυμάτων τις τραπεζικής κρίσης και ότι για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις, την ευθύνη θα την φέρει ακέραια η κυβέρνηση».

Διαβάστε Επίσης