Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΑ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Πρωτοβουλίες για επανέναρξη διαπραγματεύσεων το συντομότερο, για σωστή, λειτουργική και...

Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Πρωτοβουλίες για επανέναρξη διαπραγματεύσεων το συντομότερο, για σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση

-

Κυπριακό, δίχως την εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα οδηγούν το συντομότερο σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, δίχως την εγκατάλειψη κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας το απόγευμα, μετά από συνάντηση που είχε με μέλη της Κίνηση για Ομοσπονδιακή Κύπρο, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δίχως διαπραγματεύσεις, το μήνυμα το οποίο εκπέμπεται στη διεθνή κοινότητα είναι ότι Ε/κ και Τ/κ δεν μπορούν να βρουν λύση και να συμβιώσουν».

Ανέφερε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ θα συνεργαστεί με την Κίνηση και θα συνεχίσει τις συναντήσεις, σε μια προσπάθεια να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη λύση του Κυπριακού.

«Μας ενδιαφέρει να οδηγηθούν τα πράγματα το συντομότερο δυνατό προς την κατεύθυνση της επίτευξης μιας σωστής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης» η οποία θα είναι και δίκαιη, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Συμπλήρωσε ότι η λύση θα πρέπει να επανενώνει Ε/κ και Τ/κ στην κοινή τους πατρίδα, με μια κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα.

«Θέλουμε επανένωση στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί από το 1977 μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Εκ μέρους της Κίνησης, ο ακαδημαϊκός Νιγιαζί Κιζιλγιουρέκ δήλωσε ότι η ομοσπονδία αποτελεί την μοναδική ευκαιρία για επανένωση της χώρας, ενώ ανέφερε ότι η βούληση των πολιτών για αυτού του είδους τη λύση έχει τεράστια σημασία.

Είπε τέλος ότι η Κίνηση θα συνεργαστεί με πολιτικά κόμματα και με τις δυνάμεις που πιστεύουν στην ομοσπονδιακή λύση, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού για την πρώτη τους συνάντηση.

Διαβάστε Επίσης