Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΌλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής στο Δήμο Πάφου

Όλα έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής στο Δήμο Πάφου

-

2015

Οκτώ υποψήφιοι, αριθμός ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τον Έπαρχο Πάφου, διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου Πάφου στις αναπληρωματικές εκλογές, που διεξάγονται αύριο Κυριακή.

Οκτώ υποψήφιοι, αριθμός ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τον Έπαρχο Πάφου, διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου Πάφου στις αναπληρωματικές εκλογές, που διεξάγονται αύριο Κυριακή.Υποψήφιοι είναι ο Άριστος Βασιλειάδης, ανεξάρτητος υποψήφιος που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, ο Φαίδωνας Φαίδωνος που στηρίζεται από το ΔΗΣΥ, ο κομματικός υποψήφιος Δώρος Παφίτης της Συμμαχίας Πολιτών, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μασούρας που στηρίζεται από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, η ανεξάρτητη υποψήφια Σόφη Χαμπιαουρίδου, οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Χρύσανθος Χρυσάνθου, Ανδρέας Χρυσάνθου και Βαγγέλης Μαυρονικόλας.

Σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής για τις αναπληρωματικές εκλογές στο Δήμο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη, δικαίωμα ψήφου έχουν 18,023 ψηφοφόροι, από τους οποίους οι 2,088, δηλαδή ποσοστό 12% είναι κοινοτικοί. Σε όλη τη δημαρχούμενη περιοχή θα λειτουργήσουν 30 εκλογικά κέντρα.

Η ώρα ψηφοφορίας είναι από τις 07:00 το πρωί μέχρι 18:00 το απόγευμα, με μία ώρα διακοπή το μεσημέρι από τις 12:00 μέχρι τις 13:00.

Για τις αναπληρωματικές εκλογές θα εργαστούν γύρω στους 150 δημόσιους υπαλλήλους και 65 αστυνομικοί.

Η Επαρχιακή Διοίκηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία θα συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή, την ημέρα διεξαγωγής των αναπληρωματικών εκλογών στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου θα λειτουργήσει αίθουσα επιχειρήσεων και θα εργαστούν 65 μέλη της αστυνομικής Δύναμης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαπής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως κάθε εκλογικό κέντρο θα επανδρώνεται με έναν αστυνομικό ενώ θα τοποθετηθεί και επικεφαλής συντονιστής.

Οι μηχανοκίνητες περιπολίες, σημείωσε, και οι έλεγχοι των εκλογικών κέντρων θα διεξάγονται από ενωρίς το πρωί της Κυριακής και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας αλλά και της καταμέτρησης των ψήφων.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι η εφαρμογή του νόμου και της τάξης για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Χθες παραδόθηκαν οι κάλπες στους προεδρεύοντες και των 30 εκλογικών κέντρων ενώ σύμφωνα με τον Έφορο Εκλογής έγινε και σχετική επιμόρφωση όλων όσοι θα προεδρεύσουν ούτως ώστε την Κυριακή να είναι σε θέση να εκτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει ο Έφορος, αλλά και τα καθήκοντα που πηγάζουν από τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Το αποτέλεσμα των αναπληρωματικών εκλογών αναμένεται να είναι γνωστό γύρω στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής.

Η ανακήρυξη του Δημάρχου θα γίνει αύριο βράδυ μπροστά από το κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης στο κυβερνητικό κτίριο.

Ο Έφορος Εκλογής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται εκλογές μετά την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας που επιτρέπει σε υποψηφίους που συμπληρώνουν κατά την ημέρα της υποβολής το 21ο έτος της ηλικίας τους να διεκδικήσουν το αξίωμα αφού μέχρι τώρα ήταν το 25ο.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι επίσης -όπως είπε- να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Πάφου, να μην είναι πτωχεύσαντες και να μην έχουν καταδικαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια σε αδικήματα ατιμωτικά ή ηθικής αισχρότητας.

Διαβάστε Επίσης