Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΦορτηγό πλοίο υπό κυπριακή σημαία βυθίστηκε βορειοανατολικά της Βρετανίας

Φορτηγό πλοίο υπό κυπριακή σημαία βυθίστηκε βορειοανατολικά της Βρετανίας

-

Φορτηγό πλοίο υπό κυπριακή σημαία βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοικτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας.

Φορτηγό πλοίο υπό κυπριακή σημαία βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοικτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας.

Στο πλοίο, το οποίο μετέφερε τσιμέντο, βρίσκονταν οκτώ μέλη του πληρώματος και ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στοβορειοανατολικό τμήμα της Σκωτίας. Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από ένα άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό των οκτώ ναυτικών, επτά εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες. Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου καταγράφηκε στις 15:15 ώρα Κύπρου την Παρασκευή και είχε αναχωρήσει από το Κάλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκωτίας.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο, επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό του τη Δευτέρα. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, Brise of Hamburg, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι οκτώ άνθρωποι αγνοούνται αφότου συνέβη “ένα σοβαρό ατύχημα”.

“Δεν ελήφθη σήμα κινδύνου από το πλοίο. Δυσχερείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ώρα και η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι. Το πλήρωμα αποτελείται από επτά ναυτικούς πολωνικής καταγωγής και έναν ναυτικό από τις Φιλιππίνες. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπιλ Φαρκούχαρ, μέλος των σωστικών συνεργείων, επιβεβαίωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και ότι το πλοίο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

“Είναι πολύ παράξενο, ειδικά με την εξελιγμένη τεχνολογία για την πρόβλεψη του καιρού που έχουμε στις μέρες μας”, είπε. Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ό,τι συνέβη, συνέβη πολύ γρήγορα”.

Η επιχείρηση διάσωσης ανεστάλη το βράδυ του Σαββάτου εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο σημείο όπου ναυάγησε το πλοίο, ωστόσο θα συνεχιστούν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαβάστε Επίσης