Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣτο διορισμό επιτροπής υπό την ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών Μ. Παναγή,...

Στο διορισμό επιτροπής υπό την ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών Μ. Παναγή, επιμένει ο Κουτσοκούμνης

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 02 Ιανουάριος 2015

Στο διορισμό ανεξάρτητης επιτροπής υπό τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή, επιμένει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών σωματείων Α’ κατηγορίας.

Στο διορισμό ανεξάρτητης επιτροπής υπό τη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ για διερεύνηση των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή, επιμένει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος δήλωσε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών σωματείων Α’ κατηγορίας.

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε πως η επιτροπή αυτή θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην αποδοχή κάποιων στοιχείων σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία και πρόσθεσε ότι ο πρώτος που θα κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή θα είναι ο ίδιος ο Μάριος Παναγή.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν θα παραιτηθεί και διερωτήθηκε κατά πόσον το ότι ο ίδιος εκλέγεται Πρόεδρος της ΚΟΠ εδώ και 14 χρόνια αποτελεί αμάρτημα. Εξέφρασε έντονη δυσφορία για την προτροπή από πολιτικούς όπως παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, χωρίς την ύπαρξη ξεκάθαρων στοιχείων, καθώς και για την κατάσχεση όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εγγράφων από την Αστυνομία.

«Έχω την άποψη ότι η Αστυνομία δύσκολα θα επιτύχει στο έργο της που ανέλαβε. Έχω την έντονη θέση ότι η διερευνητική που πρότεινα στους Προέδρους των σωματείων υπό τη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να συγκροτηθεί», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσοκούμνης.

Όπως είπε, μια πειθαρχική ερευνητική θα μπορούσε να λάβει υπόψη της στοιχεία που η Αστυνομία δεν μπορεί να λάβει με την αυστηρή νομολογία που τη διέπει. «Σε αυτή την επιτροπή θα πρέπει πρώτος να καταθέσει ο κ. Παναγή ό,τι κατέχει, ανεξάρτητα αν κάποια απ` αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά στο δικαστήριο. Μια αθλητική ερευνητική επιτροπή μπορεί να αξιολογήσει τέτοιου είδους στοιχεία αν θα τα αποδεχθεί ή όχι και να λειτουργήσει ανάλογα», συμπλήρωσε.

Απέρριψε παρατήρηση ότι το έργο της επιτροπής αυτής θα έρθει σε σύγκρουση με μια παράλληλη αστυνομική διερεύνηση. «Είναι πιο ευέλικτη μια τέτοια επιτροπή και αν αντιληφθεί ποινικά αδικήματα τότε θα μπορούσε να ενημερώσει αυτή την αστυνομία για κάποια θέματα να αντιληφθεί. Θα μπορούσε να είναι υποβοηθητική στο έργο της Αστυνομίας», πρόσθεσε.

Ας πάρουν υπολογιστές και από δημοτικούς οργανισμούς και ημικρατικούς

—————-

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κουτσκοκούμνης εξέφρασε δυσφορία για την κατάσχεση από την Αστυνομία όλων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφορων εγγράφων από τα γραφεία της ΚΟΠ. Το είδα, σημείωσε, «σαν ευκαιρία πιστοποίησης ότι ουδέν μεμπτόν στην ΚΟΠ, έστω και αν σε άλλες έρευνες η Αστυνομία δεν έπραξε το ίδιο. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα στοιχεία ήταν συντριπτικά».

«Ας παραλάβει η Αστυνομία τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα δημαρχεία, τους ημικρατικούς και τους κρατικούς οργανισμούς και τα κόμματα. Ας ξεκινήσουμε όλοι την κάθαρση. Στο κάτω κάτω όλοι επιχορηγούνται πολύ αδρά από το κράτος», πρόσθεσε.

Δεν δέχομαι μαθήματα από πολιτικούς

————–

Δυσφορία και έκπληξη εξέφρασε και για τις προτροπές εκ μέρους του Χρήστου Τριανταφυλλίδη και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη για παραίτηση του ΔΣ της ΚΟΠ, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σημειώνοντας ότι «σε παρόμοιες περιπτώσεις σκανδάλων σε ημικρατικούς, κρατικούς, τραπεζικούς αλλά και σε δημοτικούς οργανισμούς δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες».

«Το ποδόσφαιρο δεν δέχεται μαθήματα από τους πολιτικούς, που έφεραν τον τόπο μας στο χάλι που βρίσκεται σήμερα. Δεν δέχομαι κανένα μάθημα από πολιτικούς αντίθετα έχουμε μόνο να δώσουμε μαθήματα χρηστής διοίκησης νοικοκυρεμένων οικονομικών», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα σχόλια που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι μετά τα γεγονότα του 2013 «λυπούμαι να πω ότι φτάσαμε στην εποχή που κυνηγούμε μάγισσες χωρίς στοιχεία».

Ο κ. Κουτσοκούμνης εξέφρασε δυσφορία και για τα επίθετα που τοποθετούνται πριν το όνομά του σε δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ, όπως δικτάτορας και αυτοκράτορας και κυρίως για τις λέξεις βρωμιά και δυσωδία, όπως είπε, με τις οποίες γίνεται αναφορά στο ποδόσφαιρο και επέκρινε κάποια εκ των ΜΜΕ τα οποία, όπως υποστήριξε, «προσπαθούν να επιβάλουν σε σωματεία να ζητήσουν την παραίτησή του και να δηλώσουν ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη».

«Το αμάρτημα Κουτσοκούμνη είναι ότι ψηφίζεται ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση για 14 συναπτά έτη και άρα πρέπει να πει ότι φεύγει από μόνος του από το ποδόσφαιρο αντί, αν θέλετε να φύγει, σαν αποτέλεσμα ήττας σε εκλογική αναμέτρηση;», διερωτήθηκε.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ίδιος δεν κέρδισε χρήματα από τη εμπλοκή του στην ΚΟΠ.

«Αν νομίζετε κάποιοι ότι από το ποδόσφαιρο βγάλαμε ακόμη και τα έξοδα μας, σας λέω ότι 20 χρόνια στην ΚΟΠ δεν έχω αντλήσει ούτε ένα σεντ από το ποδόσφαιρο, πολλά μου ταξίδια τα κάνω από τη δική μου τη τσέπη. Δεν έχω χρεώσει ποτέ την ομοσπονδία έξοδα, θα βρείτε συνολικά συνολικά 4-5.000 έξοδα από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην ΚΟΠ μέχρι και σήμερα εκ των 2.000-3.000 ήταν στη Ζυρίχη για τη συνάντηση με τους Τ/κ», είπε.

Σε παρατήρηση ότι ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ «θησαυρίζει» από το ποδόσφαιρο και ότι τα χρήματα μεταφέρονται στις Σεϊχέλες, ο κ. Κουτσοκούμνης είπε ότι οι επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή έγιναν κατά την εξέταση της Cytavision.

Το ποδόσφαιρο και γενικά το οικοδόμημα που λέγεται ΚΟΠ ουδεμία σχέση έχουν με το θησαυρισμό του οποιουδήποτε και οι θέσεις του Γενικού Ελεγκτή για τη Cytavision δεν έγιναν χθες, έγιναν προ πολλών μηνών και «σίγουρα το οργανωμένο ποδόσφαιρο δεν έχει καθόλου σχέση με αυτά», είπε, προσθέτοντας ότι οι επισημάνσεις του Γενικού Ελεγκτή έγιναν ως επίκριση κατά της Cytavision και όχι κατά παράγοντα της ΚΟΠ».

Σε ερώτηση για την εμπλοκή του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα στα τηλεοπτικά, ο κ. Κουτσκοκούμνης είπε πως η εμπλοκή του στα τηλεοπτικά υπό τη μορφή του αντιπροσώπου που πωλεί περιεχόμενο στα διάφορα κανάλια, και γι` αυτό κατηγορήθηκε, εξετάστηκε από την ίδια την ΑΔΕΑ και σύμφωνα με την ΑΔΕΑ δεν υπήρχε σύγκρουση με τη λειτουργία του μέσα στην ΚΟΠ.

«Αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ο άνθρωπος κάνει και κάτι άλλο που επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την εργασία και τη σχέση του με τη ΚΟΠ τότε αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να δει μέσα στο αθλητικό περιεχόμενο μια εξεταστική επιτροπή», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης