Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο ΔΗΚΟ ζητά από τον Αναστασιάδη να διαψεύσει ότι η ε/κ πλευρά...

Το ΔΗΚΟ ζητά από τον Αναστασιάδη να διαψεύσει ότι η ε/κ πλευρά συζητά το να τεθεί το φυσικό αέριο στις διαπραγματεύσεις

-

που συνηγορούν στο ότι η ε/κ πλευρά συζητά το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα του φυσικού αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, κάλεσε σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Να διαψεύσουν δημοσιεύματα στον Τύπο που συνηγορούν στο ότι η ε/κ πλευρά συζητά το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα του φυσικού αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, κάλεσε σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν ότι ξένοι παράγοντες επιθυμούν όπως τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό «το ζήτημα του δίκαιου διαμοιρασμού, όπως τον αποκαλούν, του φυσικού αερίου, μεταξύ Ε/κ και Τ/κ» αλλά και ότι σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι ο Διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει μεταβεί στο εξωτερικό για να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο.

«Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να διαψεύσουν το ότι η ε/κ πλευρά συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε.

«Τους ζητούμε να επαναδιαβεβαιώσουν τον κυπριακό λαό ότι δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Τουρκίας να αναγάγουμε το φυσικό αέριο ως μέρος των διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε, εξηγώντας πως «ακριβώς με αυτό τον τρόπο είναι που προσπαθεί η Τουρκία να τερματίσει ολοκληρωτικά τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την προοπτική αξιοποίησης του φυσικού αερίου».

Διαβάστε Επίσης