Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒΟΥΛΗΠαράταση ενός μήνα στην καταβολή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας

Παράταση ενός μήνα στην καταβολή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας

-

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνεδρία της Πέμπτης, ψήφισε σε νόμο πρόταση νόμου,

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνεδρία της Πέμπτης, ψήφισε σε νόμο πρόταση νόμου, που κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης,που παρατείνει την προθεσμία καταβολής του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και την προθεσμία για την παραχώρηση έκπτωσης σε περίπτωση διευθέτησης της φορολογικής οφειλής μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2014.

Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ομόφωνα.

0Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι πρόκειται για πρόταση που επιχειρεί να λύσει ένα υπαρκτό πρόβλημα, ωστόσο δεν συμφωνεί να διαιωνιστεί το θέμα της παράτασης.

Είπε ότι οι παρατάσεις είναι σε βάρος αυτών που πλήρωσαν έγκαιρα για να επωφεληθούν της ελάφρυνσης και τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ συναινεί για παράταση ειδικά για φέτος.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε “ενστερνιζόμαστε το γεγονός ότι πολλοί κάτοχοι ακίνητης περιουσίας συναντούν δυσκολίες να πληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή οι ημερομηνίες που ισχύουν για την καταβολή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας συμπίπτουν με την καταβολή κοινοτικών φόρων και άλλων επιβαρύνσεων”.

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι θα γίνει προσπάθεια από την Κυβέρνηση ώστε να μην υπάρχει η σύμπτωση της καταβολής του φόρου ιδιοκτησίας με τις κοινοτικές και τις άλλες επιβαρύνσεις.

Διαβάστε Επίσης