Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΥΠΡΙΑΚΟΠανηγυρίζουν στην Άγκυρα για την αποτυχία Αναστασιάδη στο Συμβούλιο Κορυφής

Πανηγυρίζουν στην Άγκυρα για την αποτυχία Αναστασιάδη στο Συμβούλιο Κορυφής

-

ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ σχολιάζοντας από την Ανδριανούπολη της Τουρκίας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χωρίς αποτέλεσμα έμειναν οι προσπάθειες της Ε/κ πλευράς να ανακόψει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ σχολιάζοντας από την Ανδριανούπολη της Τουρκίας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε ότι «εκτός από την διακοπή της διαδικασίας για το Κυπριακό, η Ε/κ πλευρά σε αυτή την συνεδρία του συμβουλίου έκανε προσπάθειες με σκοπό την διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».

«Ωστόσο, νομίζω, όλοι το είδατε με τις αποφάσεις που λήφθηκαν έχουν απορριφθεί τα αιτήματα της Ε/κ πλευράς. Με αυτό τον τρόπο στερήθηκε των πολύ σημαντικών κινήσεων στις οποίες στηρίχθηκε», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι και προηγουμένως το είχε πει πως «η ΕΕ δεν έχει πλέον ανάγκη από αυτού του είδους τις κινήσεις της Ε/κ διοίκησης».

«Η Τουρκία η οποία έχει τόσα οφέλη ως μια ισχυρή χώρα, θα είναι σε θέση να εμποδίζει αυτού τους είδους της κινήσεις», είπε ο Βολκάν Μπόζκιρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η ΕΕ έχει ξεφύγει από την κατάσταση που βρισκόταν πριν δέκα χρόνια όταν από οικονομικής κατάστασης μπορούσε να προσφέρει ευημερία στις χώρες μέλη της προσφέροντάς τους μεγάλες δυνατότητες.

«Δεν κατάφερε να βοηθήσει και πολύ τις χώρες που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεωκοπίας. Μόνο μια χώρα, και αυτή είναι η Γερμανία που καταφέρνει με τους αριθμούς της να έχει πλεονέκτημα. Γι αυτό και η Μέρκελ δεν θέλει να ενισχυθούν οι άλλες χώρες από πηγές τις οποίες θα διατεθούν από την ΕΕ μέσω της Γερμανίας», είπε.

Διαβάστε Επίσης