Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΣυνεχίζεται η επιχείρηση για περισυλλογή όλων των συντριμμιών του δικινητήριου αεροσκάφους

Συνεχίζεται η επιχείρηση για περισυλλογή όλων των συντριμμιών του δικινητήριου αεροσκάφους

-

Οκτώβριος 2014

Συνεχίζεται η επιχείρηση για περισυλλογή όλων των συντριμμιών του δικινητήριου αεροσκάφους

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε χθες, δήλωσε ο αξιωματικός του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, σμηναγός Αντρέας Ζαχαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.

Οπως ανέφερε ο κ. Ζαχαρίου, τα συντρίμμια παραδίδονται στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.

Πρόσθεσε πως οι σοροί, που ανευρέθηκαν στις 11 σήμερα το πρωί στο χώρο του ατυχήματος, μεταφέρονται για ταυτοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές και οι οικογένειες των θυμάτων ενημερώθηκαν στην παρουσία ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Ανέφερε πως στις 13:40 κατέπλευσε στο Λιμάνι Λεμεσού το βραζιλιάνικο πολεμικό πλοίο της UNIFIL CONSTITUICAO, το οποίο μετέφερε τα πρώτα συντρίμμια από τη περιοχή του ατυχήματος, ενώ στις 15:00 κατέπλευσε και το δεύτερο πλοίο της UNIFIL, το γερμανικό BRAUNSCHWEIG, που μετέφερε και το μεγαλύτερο όγκο από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρίου, στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχαν 5 πτητικά και 4 πλωτά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και 4 πολεμικά πλοία της UNIFIL εκ των οποίων και η ελληνική πυραυλάκατος «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ».

Διαβάστε Επίσης