Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΤο ΑΚΕΛ χαιρετίζει την αντίδραση της Μόσχας στην τουρκική επιθετικότητα κατά της...

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την αντίδραση της Μόσχας στην τουρκική επιθετικότητα κατά της Κύπρου

-

Παρασκευή, 10 Οκτώβριος 2014

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης καλωσορίζοντας την ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις τουρκικές προκλήσεις, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κυβερνώντες θα προβληματιστούν, θα εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και θα επαναφέρουν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Χαιρετίζοντας “την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και γενικότερα τις ενέργειες της Ρωσίας απέναντι στις αφόρητες προκλήσεις και επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας”, ο κ. Λουκαϊδης είπε πως η Ρωσική Ομοσπονδία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, για μια ακόμη φορά παρουσιάζεται σταθερός και συνεπής υποστηριχτής των δικαίων του κυπριακού λαού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ διατύπωσε τη θέση ότι η παρέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, κάνει ακόμη πιο χτυπητή τόσο την απουσία οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης από όλα ανεξαρτήτως τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όσο και τον υποτονικό έως ουδέτερο τρόπο που αντέδρασαν οι κατά τα άλλα «στρατηγικοί μας σύμμαχοι» ΗΠΑ και Αγγλία.

Πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις επαναβεβαιώνουν με ξεκάθαρο τρόπο πόσο λανθασμένες είναι οι επιλογές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη στην εξωτερική πολιτική, με τη μονοδιάστατη προσκόλληση στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη Δύση, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη υποβάθμιση και υπονόμευση των σχέσεων με παραδοσιακούς συμμάχους και φίλους της Κύπρου, όπως η Ρωσική Ομοσπονδία.

“Όταν δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών αυτοπροσδιοριζόμαστε ως «προκεχωρημένο φυλάκιο των Δυτικών» όταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανακοινώνει εγκατάλειψη των ισορροπιών στην εξωτερική μας πολιτική και δηλώνει ότι από εδώ και πέρα θα πατάμε αποκλειστικά και μόνο στη βάρκα των δυτικών συμφερόντων, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία συναινεί στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ακόμη και κατά προσώπων όπως ο σταθερός φίλος της Κύπρου και του ελληνισμού Γκεόργκι Μουράτοφ, όταν συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία επιλέγει να μας στηρίζει, ενώ οι δυτικοί «στρατηγικοί μας σύμμαχοι» ποιούν τη νήσσα, ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες θα προβληματιστούν και θα εγκαταλείψουν τις αυταπάτες, επαναφέροντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής”, κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

Διαβάστε Επίσης