Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει την 'πολιτική αδράνειας' στα ενεργειακά

Το ΑΚΕΛ καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει την ‘πολιτική αδράνειας’ στα ενεργειακά

-

στα οικόπεδα 2, 3 και 9 και να σταματήσει την “πολιτική αδράνειας και κωλυσιεργίας”, όπως αναφέρει. Παράλληλα, την καλεί να εργαστεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του σχεδιασμού που υπάρχει για την αξιοποίηση του πλούτου που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης χαρακτήρισε αρχικά θετικό γεγονός και χαιρέτισε την έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο 9 από τις εταιρείες ENI-KOGAS, προσθέτοντας ότι αποτελεί ίσως την πρώτη ουσιαστική εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

“Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν υλοποιήσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, όπως αυτές έχουν ξεκάθαρα καταγραφεί στα συμβόλαια που υπογράφηκαν τον Ιανουάριο του 2013. Οι γεωτρήσεις που είναι έτοιμες να αρχίσουν στο τεμάχιο 9 είναι ένα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος έχει συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση”, είπε ο κ. Λουκαΐδης και πρόσθεσε πως από τη συμπεριφορά των εταιρειών διαφαίνεται ότι είναι έτοιμες να υλοποιήσουν το επιθετικό πρόγραμμα, το οποίο έχει συμφωνηθεί και το οποίο προβλέπει σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα μια σειρά από γεωτρήσεις στα οικόπεδα 2, 3 και 9.

Όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι αυτές είναι και απαράδεκτες και καταδικαστέες. “Η κυβέρνηση οφείλει να τις αντιμετωπίσει, όπως και στο παρελθόν, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μέσω μιας εξωστρεφούς εξωτερικής πολιτικής που θα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης