Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣτο Επ. Δικαστήριο Πάφου σήμερα 38χρονος, 5ος ύποπτος στην υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων...

Στο Επ. Δικαστήριο Πάφου σήμερα 38χρονος, 5ος ύποπτος στην υπόθεση διαχωρισμού οικοπέδων στο Σκαλί

-

: Τετάρτη, 24 Σεπτέμβριος 2014

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο 38χρονος που συνελήφθηκε χθες το απόγευμα από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας για καταδολίευση.

Ο 38χρονος που όπως εκτιμά η Αστυνομία Πάφου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας Aristo στην περιοχή Σκαλί, εργάζεται στο σχεδιαστήριο της εταιρείας.

Εναντίον του 38χρονου προέκυψε μαρτυρία ότι ενέχεται στα υπό διερεύνηση αδικήματα ενώ με βάση την μαρ0τυρία που εξασφαλίστηκε δημιουργείται εύλογη υποψία στους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου που διερευνούν την υπόθεση ότι σχετίζεται με τον καταρτισμό του πλαστού κτηματολογικού σχεδίου που εντοπίστηκε στον φάκελο της υπόθεσης διαχωρισμού των 177 οικοπέδων.

Ο 38χρονος τελεί υπό κράτηση στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου μαζί με την σύζυγο του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου, Ρούλα που είναι επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του ομίλου και τον τέως Δημοτικό μηχανικό του Δ. Πάφου Σάββα Σάββα.

Το πολύωρο ανακριτικό έργο του κλιμακίου του ΤΑΕ Πάφου που συνεχίστηκε και χθες θα επαναρχίσει και σήμερα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενη η Ρούλα Αριστοδήμου παραδέχτηκε ότι έγιναν κάποιες αλλαγές στα σχέδια με τις οποίες όμως η εταιρεία δεν σκόπευε να εξαπατήσει το δημόσιο, όπως υποστηρίζει, αφού ούτως ή άλλως τα αρμόδια τμήματα θα προέβαιναν σε σχετικούς ελέγχους και τυχόν λάθη θα διορθώνονταν, όπως συνέβη ανέφερε και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις .

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aristo , Θεόδωρος Αριστοδήμου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική στην Λευκωσία λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του και μετά από ψηλή αρτηριακή πίεση και πόνους στο στήθος που παρουσίασε, ενώ η τεχνικός του Δήμου Πάφου Σούλα Κούσπου που έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση νοσηλεύεται σε κλινική του ΓΝ Λεμεσού.

Ο επιχειρηματίας μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κατάθεση ενώ η τεχνικός του Δ. Πάφου σε ημιτελής κατάθεση της ανέφερε ότι ενεργούσε καθ’ υπόδειξη του πρώην Δημοτικού μηχανικού.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων εκκρεμεί μέχρι στιγμής αφού αναμένεται να υπογραφεί το σχετικό διάταγμα για την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων ενέχονται στην υπόθεση.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πάφου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα αναμένεται να παραδώσει σήμερα στους ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου και νέους φακέλους αναπτύξεων εταιρειών στις οποίες εμπλέκεται Θεόδωρος Αριστοδήμου είτε ως Διευθυντής, είτε ως μέτοχος.

Ο κ. Βέργας επιβεβαίωσε εκ νέου εξάλλου χθες, πως έγινε μια δεύτερη καταγγελία στο Δ. Πάφου για άλλη εταιρεία, σημειώνοντας πως έχει δώσει οδηγίες στην Δημοτικό Μηχανικό του Δ. Πάφου να μελετήσει το φάκελο και να διαπιστώσει κατά πόσο ευσταθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες και ακολούθως να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο Πάφου.

Διαβάστε Επίσης