Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΟ Έμπολα στο επίκεντρο της συνάντησης των Ευρωπαίων Υπ. Υγείας

Ο Έμπολα στο επίκεντρο της συνάντησης των Ευρωπαίων Υπ. Υγείας

-

Σεπτέμβριος 2014

Tις συντονιστικές ενέργειες των κρατών μελών για αντιμετώπιση του ιού Έμπολα, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε διεθνές επίπεδο, συζήτησαν οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ, στο Μιλάνο.

Στη σημερινή ατζέντα των εργασιών της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Υγείας της ΕΕ αντηλλάγησαν απόψεις ως προς τους δυνατούς τρόπους στήριξης των πληγεισών περιοχών της Αφρικής, την πρόληψη μετάδοσης της ασθένειας σε γειτονικές χώρες και την περαιτέρω προετοιμασία των κρατών μελών για αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών στην ΕΕ.

Στις διήμερες εργασίες της συνάντησης, που πραγματοποιείται στις 22 – 23 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, παρακάθεται ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συζήτηση κατέδειξε σύγκλιση απόψεων μεταξύ των Υπουργών ως προς την ανάγκη για ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται για εύκολη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες φαρμακευτικές αγωγές, ενέργεια που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα μικρά κράτη μέλη όπως είναι η Κύπρος, επεσήμανε ο κ. Πατσαλής.

Ως προς την εφαρμογή προγραμμάτων ανακουφιστικής φροντίδας και αντιμετώπισης του πόνου, ο κ. Πατσαλής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης για συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών για ανταλλαγή και ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών.

Διαβάστε Επίσης