Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΤΥΠΗ ΓΝΩΜΗΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΙΩΝΑΣ,ΧΑΣΙΚΟΣ , ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, οι χειρότεροι υπουργοί για την κοινή γνώμη

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΙΩΝΑΣ,ΧΑΣΙΚΟΣ , ΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, οι χειρότεροι υπουργοί για την κοινή γνώμη

-

16 Σεπτέμβριος 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ 50%! – ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΩΝ

Λίγες μόνο ώρες μετά την κυκλοφορία της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗΣ», ήλθε άλλη μια επιβεβαίωση. «Έρευνα της Κοινής Γνώμης» που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων CMR (CyprusMarketingResearchLtd), αναφορικά με τη δημοφιλία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και ξεχωριστά των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

OI ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:

Ούτε η κυβέρνηση στο σύνολο της αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ από τους Υπουργούς της κυβέρνησης δεν τυγχάνει αποδοχής από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων. ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως βαθμολογούνται κάτω από το 50 %.

Αρνητικό ρεκόρ παρουσιάζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου με 45% των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική εικόνα για το έργο του και θετική μόλις το 15%. Ακολουθεί σε αρνητική εικόνα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος με 44% αρνητική εικόνα και μόλις 11 θετική. Στο ίδιο επίπεδο με αρνητική εικόνα, τρίτος στη σειρά ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με 40% και θετική εικόνα 17%.

Είναι βεβαίως αξιοσημείωτο ότι κανένας υπουργός δεν εξασφαλίζει θετικά σχόλια ούτε καν από τους μισούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος (ΔΗΣΥ). Πρώτος σε θετική εικόνα και αυτός με μόλις 28% είναι ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος δηλώνει εξωκομματικός.

Βεβαίως η δημοφιλία των υπουργών αντανακλά απόλυτα στο σύνολο της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ενώ υπογραμμίζεται με σημασία ότι οι πλέον μη δημοφιλείς υπουργοί είναι αυτοί που χειρίζονται τα θέματα της εφαρμογής των αντιλαϊκών Μνημονιακών μέτρων στην οικονομία (Χάρης Γεωργιάδης – Σωκράτης Χάσικος) ενώ στην ίδια κατηγορία με αρνητική εικόνα βρίσκεται ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει κατακτήσει τον … τίτλο του πλέον αντιπαθητικού υπουργού Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ακόμη ότι η έρευνα της CMR διενεργήθηκε την περίοδο των θερινών διακοπών (17 Ιουλίου – 4 Αυγούστου), όταν δεν είχαν … ανάψει τα αίματα με την κατάθεση από την κυβέρνηση στη Βουλή των Μνημονιακών νομοσχεδίων για εκποιήσεις ενυπόθηκων περιουσιών για δάνεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ για την εικόνα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Διαβάστε Επίσης