Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΤουλάχιστον 35 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Γάζα μετά...

Τουλάχιστον 35 σοροί Παλαιστινίων έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια στη Γάζα μετά την έναρξη της 12ωρης εκεχειρίας

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 26 Ιούλιος 2014

Tουλάχιστον 35 σοροί Παλαιστινίων ανασύρθηκαν από τα ερείπια σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας αφού τέθηκε σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Δεκατρείς σοροί εντοπίστηκαν στη Σετζάγια, μια ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, δεκατρείς στους καταυλισμούς προσφύγων Ντέιρ αλ Μπάλα και Νουσεράιτ και εννέα στη Μπέιτ Χάνουν, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας κσραφ αλ Κούντρα. Οι περιοχές αυτές είχαν υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς από τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Τουρκία ήρε το μέτρο της αναστολής των πτήσεων προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ύστερα από την εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (SHGM).

“Λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση εκεχειρίας, η αναστολή των πτήσεων προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ ήρθη και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση”, αναφέρει η υπηρεσία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ αργά το βράδυ της Τρίτης και επεκτάθηκε για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε Επίσης