Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Ιταλία αναλαμβάνει την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

Η Ιταλία αναλαμβάνει την εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ

-

2014

Η Ιταλία αναλαμβάνει από σήμερα και για το επόμενο εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ελλάδα.

Σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας και Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ Ματέο Ρέντσι αναφέρει ότι η Ευρώπη μπορεί να καταστεί χώρος ελπίδας.

«Δεν είναι συναρπαστικό να σκέφτεσαι ότι καλείσαι σήμερα να πραγματοποιήσεις το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ένα όραμα μιας γενιάς η οποία ξεκίνησε να χτίζει μια νέα οντότητα από τα ερείπια του πολέμου» διερωτάται ο κ. Ρέντσι.

«Εμείς, η γενιά του Έρασμου» συνεχίζει, «θα πρέπει να πούμε στα παιδιά μας ότι η Ευρώπη σήμερα μπορεί να καταστεί ο χώρος όπου η ελπίδα παραμένει ζωντανή και ανασαίνει».

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, τους στόχους και τις προτεραιότητες της Προεδρίας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, το λογότυπο της εξάμηνης Προεδρίας είναι ένα χελιδόνι, στα χρώματα της ΕΕ και της Ιταλίας, το οποίο επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό. Δημιουργήθηκε από σπουδαστές του Liceo Artistico Design e Tecnico Grafico ISIS-IPSIA “Giuseppe Meroni” από την πόλη Lissone και συμβολίζει το ταξίδι, την ελπίδα και την ελευθερία.

Διαβάστε Επίσης