Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣτο ΑΚΕΛ (Νεοκλής Συλικιώτης) Αντιπροεδρία της Ομάδας της ΕΕΑ/ΒΠΑ στο Ευρωπαϊκό...

Στο ΑΚΕΛ (Νεοκλής Συλικιώτης) Αντιπροεδρία της Ομάδας της ΕΕΑ/ΒΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

-

κατέληξε σήμερα ομόφωνα στην εκλογή και τον καταρτισμό του Προεδρείου της Ομάδας για τα επόμενα 2.5 χρόνια. Στην θέση της Προέδρου επανεκλέγηκε η Γκάπι Ζίμμερ από το κόμμα “Η Αριστερά” της Γερμανίας.

Ο Νεοκλής Συλικιώτης αναλαμβάνει τη μια από τις τρεις θέσεις του Αντιπροέδρου της Ομάδας, γεγονός που επαναβεβαιώνει τον σημαντικό ρόλο του Κόμματος μέσα στην Ομάδα και την εμπιστοσύνη των υπολοίπων κομμάτων της Αριστεράς προς το ΑΚΕΛ. Τις άλλες δύο θέσεις Αντιπροέδρων αναλαμβάνουν η Μάλιν Μπιόρκ από το Αριστερό Κόμμα Σουηδίας (μέλος της Βόρειας Πράσινης Αριστεράς) και ο Πατρίκ Λεϋαρίκ από το Μέτωπο της Αριστεράς της Γαλλίας.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς εγκρίθηκε έγγραφο το οποίο θέτει τις αρχές λειτουργίας της Ομάδας για την επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επαναβεβαιώνει το πολιτικό πλαίσιο και τον συνομοσπονδιακό χαρακτήρα στη βάση του οποίου θα διασφαλιστεί η συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, μέσα από την Ομάδα, για τα επόμενα χρόνια. Το έγγραφο καθορίζει επίσης και την νέα δομή ηγεσίας της Ομάδας, μέσα από το Προεδρείο (Πρόεδρος και 3 Αντιπρόεδροι) το οποίο θα αποτελεί το όργανο συλλογικής δράσης, δουλειάς, καθοδήγησης και εκπροσώπησης της Ομάδας.

Η ΕΕΑ/ΒΠΑ κατέληξε επίσης ομόφωνα και σε πρόταση για διεκδίκηση θέσης Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την υποψηφιότητα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Οι εργασίες της Ολομέλειας της Ομάδας της ΕΕΑ/ΒΠΑ θα συνεχιστούν και στις επόμενες μέρες με στόχο την λήψη αποφάσεων και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τη συγκρότηση και καταρτισμό της Ομάδας και τη συμμετοχή των Ευρωβουλευτών στις επιτροπές και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες.

Διαβάστε Επίσης