Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣπείρα διαρρηκτών εκτιμά ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Πάφο

Σπείρα διαρρηκτών εκτιμά ότι εξάρθρωσε η Αστυνομία στην Πάφο

-

Σπείρα διαρρηκτών, εξεζητημένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, εκτιμά ότι εξάρθρωσε η αστυνομία στην Πάφο μετά τον εντοπισμό ακριβών ηλεκτρονικών συσκευών στην κατοχή 45χρονου από τη Βουλγαρία. Τον είχε κατονομάσει 35χρονος ομοεθνής του ως το πρόσωπο που του προμήθευσε το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε κλαπεί την Δευτέρα από κατοικία στην Κισσόνεργα και ο οποίος διέθετε σύστημα εντοπισμού GPS, με αποτέλεσμα η αστυνομία, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή, να τον εντοπίσουν στο διαμέρισμα που διαμένει ο 35χρονος Βούλγαρος στην Γεροσκήπου.

Ο συγκεκριμένος ανέφερε στις αρχές ότι προμηθεύτηκε τον υπολογιστή από 45χρονο συμπατριώτη του. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα του 45χρονου στο οποίο εντοπίστηκαν άλλοι έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές και άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός η αξία των οποίων ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρώ. Ο 45χρονος ισχυρίζεται ότι αγόραζε τα προϊόντα αυτά μέσω σελίδων του διαδικτύου, αλλά η αστυνομία έχει ήδη συνδέσει ορισμένα από τα ανευρεθέντα με δυο υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών στην περιοχή της Πεγειας.

Η αστυνομία αναζητεί για τις ίδιες υποθέσεις άλλο ένα συμπατριώτη των δυο συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν ήδη προσαχθεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου και έχουν εκδοθεί εναντίον τους διατάγματα κράτησης έξι ημερών.

Διαβάστε Επίσης