Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΤιμήθηκαν οι μαθητές – αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και παγκύπριο...

Τιμήθηκαν οι μαθητές – αθλητές που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και παγκύπριο επίπεδο

-

Τρίτη, 17 Ιούνιος 2014

Τιμήθηκαν χθες βράδυ σε ειδική τελετή βράβευσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές-αθλητές, που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και παγκύπριο επίπεδο.

Βραβεύσεις που αφορούν διακρίσεις στον αθλητισμό έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, γιατί η διαμέσου των αιώνων συντήρηση του Ολυμπιακού Πνεύματος αποτελεί το ασφαλέστερο σύστημα διαπαιδαγώγησης και ισότιμης τελείωσης σώματος, πνεύματος και ψυχής.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, είπε πως η βράβευση των αρίστων σε μια κοινωνία δίνει το στίγμα του πολιτισμού της και ιδιαίτερα όταν η βράβευση αφορά νέα μέλη της κοινωνίας μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα για τα πρότυπα που θα αποτελέσουν το ελπιδοφόρο μέλλον που τόση ανάγκη έχει η κυπριακή πολιτεία σήμερα.

Από την πλευρά της, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, είπε ότι οι φετινές επιτυχίες του σχολικού αθλητισμού σηματοδοτούν μια χρονιά ιδιαίτερα αποτελεσματική, επιτυχημένη και καρποφόρα.

Αξιολογώντας τη φετινή επιτυχία, ανέφερε πως αποτελεί αποτέλεσμα ορθής πολιτικής καθώς και της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να στηρίζει το σχολικό αθλητισμό ο οποίος αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο του ευρύτερου οικοδομήματος του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η συγκομιδή τριών χρυσών μεταλλίων, δύο αργυρών και ενός χάλκινου καθώς και το πλασάρισμα 13ων αθλητών μας στην πρώτη οκτάδα αποτελούν ανεπανάληπτη επιτυχία και η ομάδα πετοσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λεμεσού, Λανίτειο Λύκειο, για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης που έγινε στην Πορτογαλία.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Λυκείων, τα 11 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια στέλνουν τα πιο ενθαρρυντικά μηνύματα και η ομάδα χειροσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λευκωσίας, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Λυκείων, Βέροια 2014.

Επιπλέον, βραβεύτηκαν Γυμνάσια και Λύκεια που εξασφάλισαν πρώτη παγκύπρια νίκη σε αθλοπαιδιές και ομαδική κατάταξη στο στίβο και στο δρόμο σε ανώμαλο έδαφος και οι νικητές του Παγκυπρίου Διαγωνισμού Τέχνης με θέμα το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού ΓΣΟ 2014.

Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» 2014 απονεμήθηκε στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Λευκωσίας, Τσουρούτη Σωτηρούλα, για την πράξη αλτρουισμού, στην οποία προέβη κατά τη διάρκεια των Παγκυπρίων Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Δρόμο Γυμνασίων.

Διαβάστε Επίσης