Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΙταλός δολοφόνησε την οικογένεια του και πήγε να δει το ματς

Ιταλός δολοφόνησε την οικογένεια του και πήγε να δει το ματς

-

Ιούνιος 2014

Μια ιστορία πρωτοφανούς σκαιότητας μονοπωλεί την ειδησεογραφία σήμερα στην Ιταλία.Ένας πατέρας τριάντα ενός ετών μαχαίρωσε θανάσιμα τα δυο του παιδιά ηλικίας οκτώ ετών και μόλις είκοσι μηνών, και την 38χρονη γυναίκα του και στη συνέχεια πήγε με φίλο του σε καφέ-μπαρ για να δει το ματς Αγγλία- Ιταλία, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου.

Ο δολοφόνος ονομάζεται Κάρλο Λίσι, ζούσε με την οικογένειά του σε προάστιο του Μιλάνου και εργάζεται ως χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αρχικά, προσπάθησε να πείσει τους καραμπινιέρους και τους εισαγγελείς ότι η φονική μανία ήταν αποτέλεσμα ληστείας: πριν βγει από το σπίτι και συναντήσει τον φίλο του, είχε πλυθεί και είχε φροντίσει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, αφαιρώντας ένα σοβαρό ποσό.

Έπειτα από σειρά ανακρίσεων, όμως, ο κ. Λίσι αναγκάσθηκε να παραδεχθεί τις φοβερές ευθύνες του: “θέλω να με καταδικάσουν με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο”, είπε στους δικαστικούς.

Καθοριστικό αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του, ήταν το γεγονός ότι στα χέρια του δεν υπήρχε ούτε μια σταγόνα αίματος, ενώ τα εσώρουχά του, που είχε ξεχάσει να αλλάξει, μετά την δολοφονία, ήταν γεμάτα κόκκινους λεκέδες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών, ο Λίσι πρώτα μαχαίρωσε την σύζυγό του, η οποία σε κατάσταση σοκ τον ρωτούσε τι του συνέβαινε, “για ποιό λόγο την τιμωρούσε με αυτό τον τρόπο”.

Στην συνέχεια δολοφόνησε την πεντάχρονη κόρη του, η οποία κοιμόταν στο δωμάτιό της, και τέλος αφαίρεσε με δεκάδες μαχαιριές και τη ζωή του γιου του, που κοιμόταν στο διπλό κρεβάτι του ζευγαριού και είχε γεννηθεί μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αιτία του δολοφονικού αμόκ του Κάρλο Λίσι φέρεται ότι ήταν η επιθυμία του να δημιουργήσει εξωσυζυγική σχέση με συνάδελφό του, η οποία όμως δεν ανταποκρινόταν στις προτάσεις του.

Διαβάστε Επίσης