Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔώδεκα πρόσωπα συνέλαβε μετά από μεγάλη επιχείρηση η Αστυνομία στη Λάρνακα

Δώδεκα πρόσωπα συνέλαβε μετά από μεγάλη επιχείρηση η Αστυνομία στη Λάρνακα

-

Ιούνιος 2014

Δώδεκα συνολικά πρόσωπα συνελήφθησαν από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας επιχείρησης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί σε υποστατικά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, με στόχο τη πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, 150 Αστυνομικοί μέλη της ΑΔΕ και του ΤΑΕ Λάρνακας, της ΜΑΑΔ, του ΕΑΟ, του ΕΟΜΟ και του κλάδου κύνων της Αστυνομίας, άρχισαν από τα ξημερώματα επιχειρήσεις σε διάφορα υποστατικά.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «από τις πέντε σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση, την οποία διοργάνωσε η ΑΔΕ Λάρνακας, στην οποία λαμβάνουν μέρος πέραν των 150 αστυνομικών. Η επιχείρηση εστιάζεται σε πέραν των 27 στόχων για τους οποίους υπήρχαν εντάλματα έρευνας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα και στην οικία του ενός από αυτά έχει εντοπιστεί έμφορτο πιστόλι με αριθμό φυσιγγίων».

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζαχαρίου απάντησε πως «οι συλλήψεις πέραν των δύο ατόμων που σχετίζονται με την ανεύρεση του πιστολιού και των εκρηκτικών υλών, αφορούν κατοχή παράνομων αντικειμένων, όπως ρόπαλα, σπρέι, σιδερογροθιές και μικρή ποσότητα ναρκωτικών».

Ερωτηθείς κατά πόσον οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, ο Εκπρόσωπος Τύπου απάντησε πως «την επιχείρηση την οργάνωσε το ΤΑΕ Λάρνακας και τα στοχευθέντα άτομα έγιναν μετά από μελέτη και συλλογή διαφόρων πληροφοριών. Τα 27 εντάλματα έρευνας που είχαν εκδοθεί αφορούν σεσημασμένα άτομα που απασχολούν συστηματικά την Αστυνομία».

Είπε ακόμα ότι τα δύο άτομα που συνελήφθηκαν, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν το έμφορτο πιστόλι και τα φυσίγγια, δηλαδή ένας 40χρονος από χωριό της επαρχίας Λάρνακας και η 33χρονη σύζυγος του, θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Σε άλλες ερωτήσεις, ο κ. Ζαχαρίου απάντησε πως «οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν ήδη επεκταθεί σε άλλες επαρχίες. Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν εντοπίστηκαν στη Λάρνακα, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη και τα άτομα αυτά αναζητούνται».

Ερωτηθείς κατά πόσον η σημερινή επιχείρηση σχετίζεται με συγκεκριμένο επεισόδιο που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Πύλα, απάντησε πως «η επιχείρηση έγινε στοχευμένα και σε πρόσωπα που απασχολούν την Αστυνομία στην πόλη και επαρχία Λάρνακας».

Διαβάστε Επίσης