Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΔιαψεύδει η ΑΗΚ τα περί πώλησης ρεύματος στα κατεχόμενα

Διαψεύδει η ΑΗΚ τα περί πώλησης ρεύματος στα κατεχόμενα

-

Η ΑΗΚ, σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν έχει συζητήσει για πώληση ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα.

“Αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο γίνεται αναφορά σε ενέργειες της Αρχής Ηλεκτρισμού για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, η ΑΗΚ διευκρινίζει για μια ακόμα φορά ότι δεν εξετάζει τέτοιο θέμα αλλά ούτε και έχει υποβληθεί στην Αρχή σχετικό αίτημα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Εξηγεί επίσης ότι είναι σε αυτά τα πλαίσια που έγιναν συζητήσεις με τεχνικούς των κατεχομένων, για να εξεταστούν τα θέματα συγχρονισμού, ευστάθειας και προστασίας του συστήματος που θα αντιμετωπιστούν σε μια ενδεχόμενη μελλοντική διασύνδεση.

“Η ΑΗΚ ως ο μοναδικός παροχέας ηλεκτρικής ενέργειας στον τόπο αντικρίζει με απόλυτη υπευθυνότητα το ρόλο της και δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει την απρόσκοπτη παροχή ενέργειας στον τόπο αν στο μέλλον προκύψει ανάλογη ανάγκη διασύνδεσης”, προστίθεται.

Η ΑΗΚ καταλήγει σημειώνοντας ότι “στις εν λόγω συναντήσεις, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν έγινε αναφορά για ηλεκτροδότηση του συστήματος που θα μεταφέρει νερό με αγωγό από την Τουρκία ή για πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στα κατεχόμενα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα”.

Διαβάστε Επίσης