Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία στο Σάο Πάολο λίγες ώρες πριν...

Τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία στο Σάο Πάολο λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ

-

Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 12 Ιούνιος 2014

Συμπλοκές μεταξύ της Αστυνομίας και διαδηλωτών στο Σάο Πάολο, λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, άφησαν πίσω τους τουλάχιστον πέντε τραυματίες. Η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει περίπου εκατό διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις δαπάνες της Κυβέρνησης για το Παγκόσμιο Κύπελο.

Αν και οι εκατό περίπου διαδηλωτές διαλύθηκαν μετά την παρέμβαση των Αρχών ασφαλείας, επέστρεψαν και απέκλεισαν κεντρική αρτηρία που οδηγεί στο στάδιο `Corinthians arena` που θα διεξαχθεί ο αγώνας Βραζιλίας-Κροατίας απόψε.

Στο Σάο Πάολο η σημερινή μέρα κηρύχθηκε ημιαργία για να διευκολυνθεί ο κόσμος να μεταβεί στο στάδιο. Δειλά-δειλά πολλοί κάτοικοι κρατώντας σημαίες και κόρνες μετέβησαν στο Δημαρχείο και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως τα αισθήματα γενικώς είναι ανάμεικτα με τους περισσότερους Βραζιλιάνους να διαμαρτύρονται για το κόστος διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Σε συνολικά 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ, τα εργατικά συνδικάτα έχουν κηρύξει απεργίες και προγραμματίζουν διαδηλώσεις.

Διαβάστε Επίσης