Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔίχως τέλος η φρίκη στην Ινδία: Νέος ομαδικός βιασμός 2 ανήλικων αδελφών

Δίχως τέλος η φρίκη στην Ινδία: Νέος ομαδικός βιασμός 2 ανήλικων αδελφών

-

Πραντές. Πρόκειται για ένα ακόμη ειδεχθές έγκλημα το οποίο προστίθεται σε μια ατέλειωτη σειρά σεξουαλικών επιθέσεων που έχουν συγκλονίσει την χώρα και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η επίθεση σημειώθηκε μόλις μια εβδομάδα μετά τον ομαδικό βιασμό δύο έφηβων εξαδέλφων που βρέθηκαν κρεμασμένες από ένα δέντρο στο Ούταρ Πραντές, μια υπόθεση που προκάλεσε αποτροπιασμό και κατακραυγή.

Στο νέο έγκλημα, μια 13χρονη και μια 15χρονη βιάστηκαν την Πέμπτη από τρεις άνδρες στο χωριό Σιγιαπούρ της περιοχής Ιτά, σύμφωνα με τον Σαντζάι Κουμάρ Γιαντέβ, έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την οικογένεια των θυμάτων, οι δύο έφηβες είχαν φύγει από το σπίτι και πήγαιναν σε έναν κοντινό αλευρόμυλο όταν οι δράστες τις απήγαγαν, τις πήγαν σε μια δασική περιοχή και τις βίασαν, είπε ο Γιαντέβ.

«Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια βιάστηκαν. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν», είπε ο Γιαντέβ.

Το χωριό Σιγιαπούρ βρίσκεται 85 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του χωριού της περιφέρειας Μπανταούν όπου βιάστηκαν ομαδικά και βρέθηκαν νεκρές οι δύο εξαδέλφες.

Ορισμένοι πολιτικοί επικρίθηκαν έντονα για την απάθεια που επέδειξαν για την υπόθεση. Ο Ακίλες Γιάνταβ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους δημοσιογράφους ότι διακατέχονται από προκατάληψη, τονίζοντας πως μια απλή αναζήτηση στο Google θα αποκάλυπτε πως βιασμοί γίνονται σε όλη την Ινδία και όχι μόνο στο δικό του κρατίδιο.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης τον Απρίλιο ο πατέρας του νυν επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης —επίσης πρώην πρωθυπουργός στο Ούταρ Πραντές— ο Μουλάγιαμ Σιχ Γιάνταβ, είχε αντιταχθεί στην επιβολή της εσχάτης των ποινών για τους βιαστές, υποστηρίζοντας: «τα αγόρια θα είναι πάντα αγόρια. . . κάνουν λάθη».

Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω καταιγισμού ειδήσεων για ομαδικούς βιασμούς, Ινδοί πολιτικοί έχουν προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις, διερωτώμενοι «θα τους κρεμάσουμε (τους δράστες) για έναν βιασμό;» και αποφαινόμενοι ότι ο βιασμός «κάποιες φορές είναι σωστός και κάποιες λάθος».

Διαβάστε Επίσης