Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΓια μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας και Αλβανίας στην Ευρώπη μίλησαν...

Για μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας και Αλβανίας στην Ευρώπη μίλησαν Ducka – Έρογλου

-

Δημιουργήθηκε : Δευτέρα, 02 Ιούνιος 2014

Για το έργο μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω της Αλβανίας, ενημέρωσε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας της χώρας Dorian Ducka τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι πολλοί τώρα καταλαβαίνουν τη σημασία του να ενώσει η ΕΕ δυνάμεις με την Τουρκία για την δημιουργία του νότιου αγωγού μεταφοράς αερίου, που θα βοηθήσει τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να επωφεληθούν από την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου υπενθύμισε ότι ο Αλβανός αξιωματούχος είναι απόφοιτος του “πανεπιστημίου” ανατολικής Μεσογείου και εξέφρασε την ικανοποίησή του όταν απόφοιτοι “πανεπιστημίων” στα κατεχόμενα φτάνουν σε τόσο υψηλές θέσεις.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της οικονομίας και της εξωτερικής σας πολιτικής, ανέφερε ο κ. Ducka, λέγοντας πως οι καλύτεροι πρεσβευτές του ψευδοκράτους είναι οι απόφοιτοι των “πανεπιστημίων”. Σημείωσε ότι Τουρκία, Αλβανία και ολόκληρη η Κύπρος πρέπει να ενώσουν δυνάμεις αυξάνοντας την διπλωματία της ενέργειας και της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ο Αλβανός Υπουργός αποφοίτησε από το τμήμα διεθνών σχέσεων της σχολής οικονομίας και επιχειρήσεων του “πανεπιστημίου” ανατολικής Μεσογείου (DAÜ) στην Αμμόχωστο. Στην συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη τον συνόδευε ο “πρύτανης” του “πανεπιστημίου” Αμπντουλάχ Οζτοπράκ.

Διαβάστε Επίσης