Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣΙκανοποίηση ΑΚΕΛ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών – Δήλωση Αντρου Κυπριανού

Ικανοποίηση ΑΚΕΛ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών – Δήλωση Αντρου Κυπριανού

-

τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εξέφρασε το ΑΚΕΛ με δήλωση του Γ.Γ. της Κ.Ε. Αντρου Κυπριανού. Το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε, μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε το σκληρό και επίπονο αγώνα για έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση και το αντιλαϊκό μνημόνιο και τον αγώνα στη βάση αρχών, για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Λύση που θα απελευθερώνει τη χώρα μας από την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας.

Η πλήρης δήλωση του Α. Κυπριανού:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το αποτέλεσμα. Δώσαμε την εκλογική μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ως πρώτο βασικό στόχο καθορίσαμε την εκλογή δύο ευρωβουλευτών. Δεύτερος στόχος μας ήταν η διατήρηση των ποσοστών του ΑΚΕΛ στα επίπεδα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.

Με τη σκληρή δουλειά των στελεχών, μελών και φίλων του ΑΚΕΛ καταφέραμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι κατά την προεκλογική περίοδο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Όλους όσοι πάλεψαν και έφεραν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Η εκλογική επιτυχία ανήκει πρώτιστα σ’ αυτούς.

Συγχαίρω επίσης τους υποψήφιους του ΑΚΕΛ, που κόσμησαν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος. Εργάστηκαν σκληρά και συνέβαλαν ουσιαστικά στην επαφή με τον κόσμο. Υπερασπίστηκαν με σθένος και επιτυχία τις θέσεις και τις απόψεις του Κόμματος.

Το φαινόμενο της ψηλής αποχής παρατηρήθηκε σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι λαοί της Ευρώπης με την αποχή τους, εκφράζουν την απογοήτευση και την αντίδρασή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκφράζουν την απαξίωση και τη διαμαρτυρία τους για τα δημοκρατικά ελλείμματα που, δυστυχώς, διευρύνονται.

Η αποχή είναι ψηλή και στην Κύπρο. Ο λαός μας έχει ένα επιπλέον λόγο να είναι οργισμένος με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των σκληρών και άδικων αποφάσεων που έλαβαν οι κυρίαρχοι ευρωπαϊκοί κύκλοι εναντίον της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, ως ΑΚΕΛ δεν παραγράφουμε το γεγονός ότι στις εκλογές σημαντικό μέρος των συμπολιτών μας, με την αποχή του, έκφρασε την απογοήτευση του. Έκφρασε τη δυσφορία του για το πολιτικό σύστημα και τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν αγνοούμε ούτε και υποτιμούμε αυτά τα μηνύματα.

Τα λαμβάνουμε συναισθανόμενοι το μερίδιο ευθύνης που έχουμε για να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κομμάτων και κοινωνίας. Για να ανακτήσουν ξανά οι θεσμοί την αξιοπιστία τους.

Ως ΑΚΕΛ λαμβάνουμε επίσης τα μηνύματα που μέρος της εκλογικής βάσης του Κόμματος, μάς έστειλε με την αποχή αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ούτε κι αυτά τα υποτιμούμε. Είναι πεποίθησή μας ότι αυτά τα μηνύματα δεν αποτελούν αμφισβήτηση των βασικών πολιτικών θέσεων του Κόμματος. Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε και στη συνέχεια να συνομιλούμε με το λαό· το πιο ζωντανό και μαχητικό κομμάτι του. Θα συνεχίσουμε και στην πορεία την επαφή μας με όλους όσοι αναζητούν ανάχωμα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Όλα όσα ακούσαμε αυτούς τους μήνες της προεκλογικής επαφής μας με τον κόσμο, τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη για τη βελτίωση του Κόμματος μας. Στόχος μας είναι να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη δράση μας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας. Το Κόμμα ήδη προχώρησε σε αλλαγές. Αυτές τις αλλαγές θα τις συνεχίσουμε ενόψει και της πραγματοποίησης του τακτικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Έχει ήδη ληφθεί απόφαση για επίσπευση του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο αντί στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, μας δίνει τη δύναμη για να συνεχίσουμε το σκληρό και επίπονο αγώνα για έξοδο της Κύπρου από την οικονομική κρίση και το αντιλαϊκό μνημόνιο. Για απάμβλυνση των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα τη νεοφιλελεύθερη επίθεση που εξαπολύεται από την τρόικα και την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού. Επίθεση που στρέφεται εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς, των γυναικών και των προσφύγων.Το αποτέλεσμα των εκλογών, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα στη βάση αρχών, για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Λύση που θα απελευθερώνει τη χώρα μας από την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας.

Διαβάστε Επίσης