Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ: Με αφορά και σε αφορά- Του Πέτρου ΠΕΤΡΟΥ*

ΓΝΩΜΕΣ: Με αφορά και σε αφορά- Του Πέτρου ΠΕΤΡΟΥ*

-

Στις 25 του Μάη θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές. Πολλές νέες και νέοι από την πρώτη κιόλας πρόταση αυτού του άρθρου θα σκεφτούν ότι, το άρθρο αυτό δεν τους αφορά, είτε γιατί δεν περνά καν από το μυαλό τους να ψηφίσουν, είτε γιατί απλά θα πάνε να ψηφίσουν αβίαστα αυτό που θα τους υποδείξουν οι γονείς τους. Ωστόσο, αυτές οι εκλογές με αφορούν και σε αφορούν, περισσότερο απ’ όσο πιστεύει η κοινή γνώμη.

Με αφορούν και σε αφορούν, γιατί η αποχή των προεδρικών εκλογών μόνο «Άνοιξη» δεν έφερε στην Κύπρο.

Με αφορούν και σε αφορούν, γιατί όλοι είμαστε δυσαρεστημένοι με το μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από κυβέρνηση – Ε.Ε. και οι ευρωεκλογές είναι η μοναδική διαδικασία από την οποία μπορούμε να πάρουμε θέση.

Με αφορούν και σε αφορούν, γιατί είτε τώρα είτε σε μερικά χρόνια, θα ψάχνουμε για δουλειά και είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα χρόνο, η οποία στους νέους φτάνει το 50%.

Με αφορούν και σε αφορούν, γιατί σπουδάζουμε και ενώ με δυσκολία βγάζουμε το μήνα μας, αποκόπηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ από τη φοιτητική χορηγία, που αποτελεί το μοναδικό μας στήριγμα.

Μας αφορά, γιατί η Ε.Ε. δεν εξασφαλίζει την δωρεάν υγεία των πολιτών της, φτάνοντας στο σημείο να διώχνονται ασθενείς και τραυματίες από τα νοσοκομεία της Κύπρου, γιατί δεν είχαν τα 10 ευρώ που χρειάζονταν.

Μας αφορά, γιατί δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε με την απάθεια μας την ίδια Ευρώπη που έκλεψε τις καταθέσεις του λαού μας.

Μας αφορά, γιατί δε θέλουμε καν να φανταστούμε ότι, η κυπριακή φωνή στην Ε.Ε. για το Κυπριακό θα είναι ενδοτική ΝΑΤΟδουλη φωνή του ΔΗΣΥ.

Μας αφορά, γιατί δεν μπορούμε την ώρα που μας στερούν το μέλλον να ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι συμφωνούμε και στηρίζουμε αυτές τις πολιτικές και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι η οικονομία «πάει καλά».

Μας αφορά, γιατί είτε στον ένα, είτε στον άλλο βαθμό, γνωρίζουμε ότι το μόνο κόμμα το οποίο θέλει και μπορεί να υπερασπιστεί το συμφέροντα της νεολαίας και του λαού μας, είναι το ΑΚΕΛ.

Μας αφορά, γιατί μας τρομάζει η ιδέα να μην υπάρχει ισχυρό ΑΚΕΛ απέναντι στις αλαζονικές και αντιλαϊκές πολιτικές του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης.

Μας αφορά, γιατί χρειάζεται να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά προσφέροντας στο λαό μας προοπτική και ελπίδα, μακριά από τις δογματικές μνημονιακές πολιτικές.

Μας αφορά, γιατί όπως είπε και ο Μπρεχτ: «Ο χειρότερος αναλφάβητος είναι ο πολιτικά αναλφάβητος. Δεν ακούει τίποτε, δεν βλέπει τίποτε, δεν συμμετέχει στην πολιτική ζωή. Μοιάζει σαν να μην γνωρίζει ότι το κόστος ζωής, η τιμή των φασολιών, του αλευριού, του ενοικίου, των φαρμάκων, όλα εξαρτώνται από πολιτικές αποφάσεις. Ακόμα χειρότερα περηφανεύεται για την πολιτική του άγνοια, φουσκώνει το στήθος του και δηλώνει πως… μισεί την πολιτική. Δεν γνωρίζει, ο ηλίθιος, πως εξαιτίας της αποχής του από την πολιτική υπάρχει η πορνεία, το εγκαταλελειμμένο παιδί, ο ληστής και ακόμα χειρότερα, οι διεφθαρμένοι κυβερνήτες, οι λακέδες των διεθνών εταιρειών που μας εκμεταλλεύονται».

*Ο Πέτρος Πέτρου είναι Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

Διαβάστε Επίσης