Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχειρεί να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ...

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιχειρεί να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

-

στις πολιτικές της Κυβέρνησης

Για παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στα προεκλογικά, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιώργο Λουκαΐδη να καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τον κόσμο της Αριστεράς να μην δώσει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως ψήφο εμπιστοσύνης.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ασκούσε κριτική στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εμπλεκόταν στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ΑΚΕΛ, ενώ σήμερα όχι μόνο συμμετέχει σε σειρά προεκλογικών δραστηριοτήτων του ΔΗΣΥ, αλλά επιπρόσθετα με δηλώσεις του επιχειρεί εκ των προτέρων να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ως πρόκριμα και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι πολίτες και ιδιαίτερα ο κόσμος της Αριστεράς, όπως είπε, καλούνται κατά συνέπεια να αποφασίσουν με την εκλογική τους στάση και συμπεριφορά, αν θα δώσουν την ευκαιρία στον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να επιχειρήσουν να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα ως επιβράβευση της απόφασης τους τον Μάρτιο του 2013 για κούρεμα της ζωής των Κυπρίων και για φτωχοποίηση του λαού μας.

Αν θα το ερμηνεύσουν, όπως πρόσθεσε, ως επιβράβευση της πολιτικής σκληρής λιτότητας σε βάρος των συνταξιούχων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. “Να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα ως επιδοκιμασία του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, της στοχοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την επιβολή της κοινωνικά άδικης φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας”, είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι οι πολίτες θα επιλέξουν αν θα δώσουν την ευκαιρία στο ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση να εκμεταλλευτούν το εκλογικό αποτέλεσμα για να παρουσιαστούν δικαιωμένοι για τη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναδιανομής του πλούτου της χώρας, από τον λαό προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, που με συνέπεια υπηρετούν.

Διαβάστε Επίσης