Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΣυνελήφθη ο Ανδρέας Ονουφρίου

Συνελήφθη ο Ανδρέας Ονουφρίου

-

στη Λάρνακα ο καταζητούμενος από την Αστυνομία Ανδρέας Ονουφρίου.

Το γεγονός επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο οποίος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να δώσει οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες.

Μέλη του ΕΑΟ, είπε είχαν μεταβεί στην περιοχή, όπου εντόπισαν τον Ονουφρίου σε ανοικτό χώρο. Όταν ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της Αστυνομίας, πρόταξε το παιδάκι και έριξε ριπή εναντίον τους. Τα μέλη του ΕΑΟ απάντησαν με προειδοποιητικές βολές στον αέρα, αφού ο Ονουφρίου κρατούσε με το ένα χέρι τον 5χρονο γιο του, τον οποίο είχε πάρει χθες από το σπίτι της αδελφής του.

Στη συνέχεια, ο Ονουφρίου άφησε το παιδάκι και έπεσε σε χαράδρα. Η αστυνομικοί συνέχισαν να τον καλούν να παραδοθεί, όπως και έκανε, αφήνοντας κάτω το όπλο.

Η Αστυνομία καταζητούσε τον Ονουφρίου από τις 24 Απριλίου, μετά που αυτός τράπηκε σε φυγή, φερόμενος να ρίχνει ριπή στον αέρα με στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3, όταν γύρω στις 6.30 το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του στον Κάψαλο, έχοντας πληροφορίες ότι ο 63χρονος είχε στην κατοχή του οπλισμό.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου είχε καταδικαστεί το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008. Το 2012 η Αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ηθικό αυτουργό του υπό διερεύνηση σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Διαβάστε Επίσης