Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΟ Μουσιούττας υπέβαλε παραίτηση από ΓΓ του ΔΗΚΟ

Ο Μουσιούττας υπέβαλε παραίτηση από ΓΓ του ΔΗΚΟ

-

του κόμματος, υπέβαλε σήμερα το πρωί ο Μαρίνος Μουσιούττας.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Μουσιούττας επικαλείται ως λόγο για την παραίτηση του το ενδεχόμενο να υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην επαγγελματική του ιδιότητα, ως Δημοτικός Γραμματέας στο Δήμο Λευκωσίας και την πολιτική θέση που κατέχει, ως Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Προσθέτει ότι “είναι γεγονός ότι σύμφωνα με τους περί δημόσιας και δημοτικής υπηρεσίας Νόμους και Κανονισμούς, ενδεχομένως να προκύπτει θέμα”.

Αναφέρει, όμως, ότι “ουδείς αμφισβητεί ότι, πρώτον, η ισχύουσα νομοθεσία είναι εμφανώς αναχρονιστική και αντιδημοκρατική εξ ου και ουδέποτε εφαρμόστηκε και, δεύτερον, εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων Προτάσεις Νόμου για τροποποίηση αυτής της νομοθεσίας και άρση της διάκρισης που γίνεται σε βάρος των εργαζόμενων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι “είναι σαφές ότι εγείρεται και ζήτημα αναφορικά με τον ορισμό της λέξης «αξίωμα» και το κατά πόσο αυτό αφορά πολιτειακό ή/και κομματικό αξίωμα ή μόνο πολιτειακό”.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Μουσιούττα, “το θέμα επηρεάζει όχι μόνο εμένα αλλά και δεκάδες άλλους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που μετέχουν σε συλλογικά όργανα όλων των κομμάτων”.

Με άλλα λόγια, συνεχίζει, “το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά γενικό και αφορά την καταπάτηση ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος των εργαζόμενων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

“Σε κάθε περίπτωση και ενόσω εκκρεμεί το ξεκαθάρισμα του θέματος, δεν επιθυμώ να προκαλώ πρόβλημα, ούτε στο Δήμο Λευκωσίας ούτε και στο Δημοκρατικό Κόμμα” και ως εκ τούτου, όπως αναφέρει, “υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος”.

Προσθέτει ότι η παραίτησή του από το συγκεκριμένο αξίωμα δεν συνιστά παραίτησή του από το αναφαίρετο δικαίωμα του, όπως αναφέρει, να έχει ανάμιξη στην πολιτική δράση του κόμματος το οποίο υπηρετώ τα τελευταία 30 χρόνια.

“Αντίθετα, η παραίτηση μου συνιστά πράξη διεκδίκησης αυτού του δικαιώματος”, αναφέρει.

Στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Μουσιούττας ευελπιστεί πως “σύντομα η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αποφασίσει οριστικά επί του συγκεκριμένου θέματος, το οποίο θέτει ουσιαστικά σε αμφισβήτηση τις θέσεις δεκάδων συναδέλφων μου σε όλα τα κόμματα”.

“Μέχρι τότε, παραμένω απλό και μάχιμο μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και ελπίζω σύντομα να μπορέσω να διεκδικήσω ξανά ένα πιο ενεργό κομματικό ρόλο”, καταλήγει.

Σε ανακοίνωση το Δημοκρατικό Κόμμα εξαίρει το ήθος και την ευαισθησία του κ. Μουσιούττα και “συμφωνεί απολύτως με τις θέσεις που διατυπώνει στην επιστολή παραίτησής του”.

Επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα με το Καταστατικό του Δημοκρατικού Κόμματος δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα.

“Θέμα ενδεχομένως να υφίσταται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η οποία όμως είναι ασαφής, εμφανώς αναχρονιστική και οδηγεί σε δυσμενή διάκριση σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, πρέπει να αλλάξει άμεσα”, προσθέτει.

Με αυτό το στόχο, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για συζήτηση και ξεκαθάρισμα του θέματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε Επίσης