Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΗ Προοδευτική ζητά απαντήσεις για την Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας σε σχέση...

Η Προοδευτική ζητά απαντήσεις για την Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας σε σχέση με την Παιδεία

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2014

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει ανησυχία για τα σημεία από τις εισηγήσεις των δανειστών που αφορούν την παιδεία και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει ξεκάθαρα εάν όντως καταβλήθηκε 1 εκ. ευρώ στην Παγκόσμια Τράπεζα για την έκθεση, αν οι εισηγήσεις συνδιαμορφώθηκαν σε στενή συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, αν υπάρχει δέσμευση για το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης των εισηγήσεων και ποιες εξ αυτών εναρμονίζονται με το όραμα και το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία και συνάδουν με το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κίνηση των εκπαιδευτικών διερωτάται επίσης εάν οι εισηγήσεις αφορούν απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και προσθέτει ότι οι αποκοπές μισθών έχουν οδηγήσει αρκετές οικογένειες εκπαιδευτικών σε οριακά σημεία, ότι οι αλλαγές που έγιναν έχουν πλήξει άμεσα την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Κίνηση δεν υπάρχει πλέον άλλο κίνητρο για εργασία στις τάξεις των εκπαιδευτικών, πέρα από την αγάπη των εκπαιδευτικών για τα παιδιά και το επάγγελμά τους.

Αναφέροντας επίσης ότι κανένας δε θέλει να ξαναζήσει τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 2013, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από τώρα, ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν δυναμικά σε κάθε προσπάθεια που πλήττει το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε Επίσης